Zo is Michaele Weissman ook begonnen. Wellicht staat er van jou over een paar jaar ook een boek in m'n kast!ps. top forum heb er echt wat aan met mijn zoektoch naar de lekkerste koffie.
Handleiding voor beginners
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Espressotopia » ma 29 dec 2008, 14:11
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: wo 03 jun 2009, 17:05
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Raskolnikov » vr 05 jun 2009, 09:42
Dank voor de duidelijke handleiding. Voor mij als beginner zeer waardevol.
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: zo 30 aug 2009, 19:54
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor BartWilKoffie » ma 31 aug 2009, 20:37
Dank!
Ook voor de tip Americano (1/3 espresso, 2/3 heet water), hiermee kunnen mijn ouders ook genieten van een lekkere koffie. Ik had een Krups combi, maar die ging na 2,5 jaar stuk.
Daardoor eerst terug naar de perculator met DE, later een goedkope DeLonghi gekocht. En met de voorgemalen koffie van Brandmeesters had ik gisteren een best goede koffie. Alleen niet zo lekker als bij Brandmeesters, maar OK. Het machientje kost 6 tientjes
Ook voor de tip Americano (1/3 espresso, 2/3 heet water), hiermee kunnen mijn ouders ook genieten van een lekkere koffie. Ik had een Krups combi, maar die ging na 2,5 jaar stuk.
Daardoor eerst terug naar de perculator met DE, later een goedkope DeLonghi gekocht. En met de voorgemalen koffie van Brandmeesters had ik gisteren een best goede koffie. Alleen niet zo lekker als bij Brandmeesters, maar OK. Het machientje kost 6 tientjes
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor Martijn » ma 21 sep 2009, 13:01
Done!Misschien handig als sticky?
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor ronald22 » zo 03 jan 2010, 20:24
Dit begrijp ik nou niet. Dan heb je een dure machine aangeschaft en als je dan nog een goed kopje koffie wilt maken voor een kennis dan kan je beter filter koffie gebruiken. In een restaurant vraag je toch ook niet om een filter bakkie, een gewone koffie - Americano - smaakt anders beter uit een espresso machine in een restaurant of bar. Ik krijg veel visite thuis die geen espresso willen, betekend dat ik dus beter nog een filter koffie apparaat erbij moet aanschaffen.??Het beste mijns inziens is het schoenmaker blijf bij je leest principe: oftwel voor een bakje filterkoffie, gewoon een filterapparaat gebruiken. Met een grove maling en fatsoenlijke bonen zul je versteld staan waar je filterapparaat toe in staat is.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor SteefM » zo 03 jan 2010, 20:31
'Schoenmaker blijf bij je leest':Dit begrijp ik nou niet. Dan heb je een dure machine aangeschaft en als je dan nog een goed kopje koffie wilt maken voor een kennis dan kan je beter filter koffie gebruiken. In een restaurant vraag je toch ook niet om een filter bakkie, een gewone koffie - Americano - smaakt anders beter uit een espresso machine in een restaurant of bar. Ik krijg veel visite thuis die geen espresso willen, betekend dat ik dus beter nog een filter koffie apparaat erbij moet aanschaffen.??
Als je een ferrari koopt, moet je er niet een aanhangwagen aan willen hangen.
Als je een espressoapparaat koopt, moet je niet verwachten 'gewone bakkies koffie' te kunnen zetten. Dat is het doel niet van een espressoapparaat. Het dichtst bij komt een Lungo of een Americano, dus vaak wordt dat gedaan.
Als je visite 'gewone koffie' wil, dan is een filterapparaat daar het beste in. Of jij die 'moet' aanschaffen is aan jou.
Dat begrijp ik niet.In een restaurant vraag je toch ook niet om een filter bakkie, een gewone koffie - Americano - smaakt anders beter uit een espresso machine in een restaurant of bar
Laatst gewijzigd door SteefM op zo 03 jan 2010, 20:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor ronald22 » zo 03 jan 2010, 20:37
Maar een Americano zal toch beter smaken dan een filter koffie?'Schoenmaker blijf bij je leest':Dit begrijp ik nou niet. Dan heb je een dure machine aangeschaft en als je dan nog een goed kopje koffie wilt maken voor een kennis dan kan je beter filter koffie gebruiken. In een restaurant vraag je toch ook niet om een filter bakkie, een gewone koffie - Americano - smaakt anders beter uit een espresso machine in een restaurant of bar. Ik krijg veel visite thuis die geen espresso willen, betekend dat ik dus beter nog een filter koffie apparaat erbij moet aanschaffen.??
Als je een ferrari koopt, moet je er niet een aanhangwagen aan willen hangen.
Als je een espressoapparaat koopt, moet je niet verwachten 'gewone bakkies koffie' te kunnen zetten. Dat is het doel niet van een espressoapparaat. Het dichtst bij komt een Lungo of een Americano, dus vaak wordt dat gedaan.
Als je visite 'gewone koffie' wil, dan is een filterapparaat daar het beste in. Of jij die 'moet' aanschaffen is aan jou.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Handleiding voor beginners
Berichtdoor ronald22 » zo 03 jan 2010, 20:59
Dus dan kan je toch met een espresso meerdere kanten op zoals het maken van een lekkere Americano die beter smaakt dan een filterkoffie en niet de vergeten een cappuccino of een cafe Latte? Zie [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XKI7LLwtPcY&NR=1[/youtube]Het zal ánders smaken. Beter is subjectief. Een Americano is gewoon géén 'bakkie pleur', dat is het punt.
De visite zal dan alleen maar willen willen krijgen ipv een gewone filter koffie - of snap ik het verkeerd?
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign