Dit is hem dus, voorlopig!
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor PetervdB » ma 10 nov 2014, 16:56
Peter
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor @3aan » ma 10 nov 2014, 19:03
Misschien een stokje door de maalmond steken om zo de waaier te fixeren?Dank je. Klein misverstandje alleen. Ik bedoel de moer waarmee het binnenste gedeelte van de maalschijven vastzit. Ook enig idee hoe ik dit gedeelte kan fixeren om deze moer los te kunnen schroeven?
Peter
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor PetervdB » ma 10 nov 2014, 19:42
Peter
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor PetervdB » wo 21 jan 2015, 11:57
Waar ik echter tegenaan blijf lopen is dat de eerste espresso vaak afwijkt van de tweede die ik daar direct achteraan zet. Eerste mooie doorloop van rond de 25 a 30 seconden, terwijl de tweede met dezelfde hoeveelheid koffie vaak trager doorloopt en minder crema heeft.
Waar zou dit aan kunnen liggen? Temperatuur en druk zouden toch gelijk moeten blijven met een Quickmil met thermoblock?
Peter
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor Spironski » wo 21 jan 2015, 12:20
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor Erik82 » wo 21 jan 2015, 12:24
Het eerste bakkie bevat altijd wat restjes oud maalsel welke voor een net iets andere flow zullen zorgen. Daar zal voornamelijk het verschil zitten. Aan de hand van de bovenstaande vragen kunnen we dat nog wat verder uitwerken.
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor PetervdB » wo 21 jan 2015, 16:04
Ik ga er dan eigenlijk ook vanuit dat dat het niet kan zijn. Voor de zekerheid zal ik komende keren het maalsel eens wegen ipv de bonen, om dat in ieder geval uit te sluiten.
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor Spironski » wo 21 jan 2015, 21:06
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor pichichi » wo 21 jan 2015, 21:27
Dit vind ik een interessante theorie! Waarvan ik blijkbaar in de praktijk ook weleens last heb...Het maakt zelfs al uit hoeveel druk er op de bonen in de hopper/hals zitten als ze gemalen worden. Als ze bij een bijna lege hals op het laatst een beetje "popcornen" verloopt de extractie van dat maalsel totaal anders dan met het maalsel dat dit niet deed omdat er wat bovenop lag.
Telkens enkel de hoeveelheid bonen in de hopper doen die je gaat malen kan dus ook z´n nadelen hebben. Zelfs met het fijne schuifje dat de Eureka Mignon standaard heeft zitten. Ik ga hier eens extra op letten!
Ik herinner me trouwens dat ik jaren geleden iets soortgelijks als TS hier opmerkte. Dat het lijkt dat de molen altijd even moet ´wennen´ aan de nieuwe (origine) bonen.. Daar reageerde jij Spironski toen nog aardig op (jawel, geheugen als een olifant hiero! komt door de koffie mensen ).
Ik bedoel dat wennen dan los van fine-tunen maalgraad etc. Maar terwijl ik het, met de inmiddels opgebouwde kennis sindsdien , nu weer optik hier zit het ´m natuurlijk vooral in dat fine-tunen, in de meest brede zin des woord: versheid, origine bonen, omgevingstemperatuur en dan dus ook de (of gebrek aan) hoeveelheid bonen in de hopper voor neerwaartse druk.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Dit is hem dus, voorlopig!
Berichtdoor Erik82 » wo 21 jan 2015, 21:46
Nog een leuk stukje leesvoer: http://www.home-barista.com/grinders/si ... 12929.html
Terug naar “Koffie technieken”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 26 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.