Laat je tijgerstrepen zien!!!

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
ronald22
Berichten: 583
Lid geworden op: vr 25 dec 2009, 00:47

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor ronald22 » do 02 dec 2021, 20:10

Ik roer mijn tijgerstrepen altijd zodat de smaak een geheel is.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

joriskroes
Berichten: 12
Lid geworden op: ma 29 nov 2021, 16:10

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor joriskroes » vr 10 dec 2021, 08:16

Afbeelding
Brazil - Taquara do Reino (Dutch Barista)
7g-12g-25s
Lekker? Nee, niet mijn smaak, te sterk :lol:
Rancilio Silvia v2 + Bezzera bb005 & Hario v60 + Graef CM702

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor fransg » vr 10 dec 2021, 08:24

Het hoeft zeker niet lekker te zijn, maar het kán wel :). Vandaag een beetje aan het experimenteren met de Bianca. Eerste poging om een Slayer stijl espresso te maken, lange PI met lage flow en dan volledig open zodra de puck volledig verzadigd is.
Zal ik ook eens doen. Is makkelijk op de LR24. Gewoon lage PI kiezen op de telefoon, zodra de eerste druppels zichtbaar worden de PI omhoog naar bv 5 bar en vervolgens de hefboom omhoog.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

ErikW
Berichten: 957
Lid geworden op: za 15 apr 2017, 20:48

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor ErikW » za 11 dec 2021, 20:27

Brazil - Taquara do Reino (Dutch Barista)

Deze heb ik ook net in de molen zitten.
Doe 18gr in 27 sec.
Geprobeerd met classic Italiaans profiel en met Londinium profiel op de Decent.

Was soms lekker en soms aardig.
Ben er niet uit of nog niet goed gedaan met deze boon?

joriskroes
Berichten: 12
Lid geworden op: ma 29 nov 2021, 16:10

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor joriskroes » za 18 dec 2021, 19:53

Brazil - Taquara do Reino (Dutch Barista)

Deze heb ik ook net in de molen zitten.
Doe 18gr in 27 sec.
Geprobeerd met classic Italiaans profiel en met Londinium profiel op de Decent.

Was soms lekker en soms aardig.
Ben er niet uit of nog niet goed gedaan met deze boon?
Het is niet helemaal mijn smaak denk ik, heb veel minder smaakjes (vlak) ten opzichte van andere bonen die ik heb gehad.
Rancilio Silvia v2 + Bezzera bb005 & Hario v60 + Graef CM702

Bertjepower
Berichten: 141
Lid geworden op: di 12 feb 2013, 22:05

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor Bertjepower » za 15 jan 2022, 17:19

Afbeelding

Heerlijke Ethiopiër!

Afbeelding

Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 5585
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor gilleko B. » do 20 jan 2022, 10:22

's morgens het enige melkdrankje van de dag. Deze net in de grote kop.Afbeelding

Afbeelding



Gebruikersavatar
omeCo
Berichten: 2194
Lid geworden op: di 22 sep 2020, 17:22

Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor omeCo » zo 30 jan 2022, 09:15

Gekregen van Tiramisu, om eens te proberen. Huismerk, Classico. Een donker gebrande melange van 90% arabica en 10% robusta. Niet helemaal mijn smaak maar wel mooie tijgerstrepen!

Afbeelding

Gebruikersavatar
Warheart
Berichten: 333
Lid geworden op: zo 12 sep 2021, 14:53

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor Warheart » di 08 mar 2022, 19:44

Ik weet dat ze niet zo mooi zijn als wat sommige meer ervaren peoples hier maken, maar. Voor een amateur met een Sage machine, ben ik er best trots op (en most important: de smaak was heerlijk) :mrgreen:

Deze zijn gemaakt met Michiel de Ruijter bonen van Koepoort .
Bijlagen
20220308_192403.jpg
Shot 2
20220306_150724.jpg
Shot 1
Coffee, sleep, Coffee, repeat

Bertjepower
Berichten: 141
Lid geworden op: di 12 feb 2013, 22:05

Re: Laat je tijgerstrepen zien!!!

Berichtdoor Bertjepower » do 17 mar 2022, 12:01

Ik weet dat ze niet zo mooi zijn als wat sommige meer ervaren peoples hier maken, maar. Voor een amateur met een Sage machine, ben ik er best trots op (en most important: de smaak was heerlijk) :mrgreen:

Deze zijn gemaakt met Michiel de Ruijter bonen van Koepoort .
Nice!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten

cron