Het optimaliseren van espresso.
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor Erik82 » ma 01 feb 2016, 07:38
Wat Adriaan van de toren blaast staat compleet niet in lijn met de consensus die er in de koffiewereld heerst. Het is zonde om je vers gebrande dure bonen 2 weken te laten liggen. En het is ook algemeen bekend dat goedkopere bonen van minder kwaliteit niet de resultaten geven van goede duurdere bonen. Zo zal een Dacia nooit een Rolls Royce worden en een Bose speakerset nooit gelijk aan zijn aan Bowers en Wilkins. Niks vreemds aan maar wel aan het trekken van een foutieve conclusie op basis van klaarblijkelijk beperkte kennis en ervaring op dit gebied. Anders zou de hele professionele koffiewereld het mis hebben en heeft Adriaan ineens het goude ei uitgevonden wat me zeer onlogisch lijkt.
Doel van dit forum is om juiste informatie te verstrekken en foutieve informatie te corrigeren. Dat doe ik hier, niet meer en niet minder.
Re: RE: Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor @3aan » ma 01 feb 2016, 17:41
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor Erik82 » ma 01 feb 2016, 19:14
De punten die ik heb aangehaald zijn algemeen bekend en aanvaard in de professionele koffiewereld. Dit heeft niks te maken met het beter weten maar meer met beter op de hoogte zijn van de feiten. Dan kun je mij wel de alwetende noemen maar dat zegt in dit geval meer over jezelf dan over mij.
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor piponld » ma 01 feb 2016, 19:24
verschil moet toch te proeven zijn ?
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor @3aan » ma 01 feb 2016, 19:30
Ik stel een onpartijdige espresso wedstrijd voor.
Beide partijen zetten een kopje naar volgens hun de beste methode maar wel met dezelfde boon. < daar ga je helaas mank!
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor piponld » ma 01 feb 2016, 21:50
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor Spironski » di 02 feb 2016, 00:08
- Powerreserve
- Berichten: 171
- Lid geworden op: za 08 jun 2019, 12:55
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor Powerreserve » ma 01 jul 2019, 16:34
Een paar vragen:
1. Ik meet de doorlooptijd en hield 25 sec vanaf de start > maar ik zie anderen pas 25 sec meten als pas de eerste druppels doorkomen?
2. Hoe belangrijk is die 25-30 sec?
3. Hoe krijg ik de zuurgraad omlaag? (nog fijner malen/minder doseren?)
P.s.: ik gebruik nu de Vintage Espresso Melange vh Hoofdkwartier
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor Pti » ma 01 jul 2019, 17:22
- Powerreserve
- Berichten: 171
- Lid geworden op: za 08 jun 2019, 12:55
Re: Het optimaliseren van espresso.
Berichtdoor Powerreserve » ma 01 jul 2019, 20:08
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Terug naar “Koffie technieken”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.