Het optimaliseren van espresso.

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor fransg » do 24 sep 2020, 21:51

Mooi!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor bobbee » do 24 sep 2020, 23:49

Zeker mooi. Goed duidelijk.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor cremalover » vr 05 feb 2021, 12:23

Volgens mij wordt er veel te veel gedoe om espresso heen gemaakt.
Net shotje Malabar gemaakt.Koffie is ook nog eens vers dus niet demakkelijkste.
Geen wdt en gelijk zonder levelen getampt met een cacao strooier.
IMG_20210205_121907.jpg
Ressultaat gewoon een mooi shot.


Kan allemaal heel eenvoudig.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor fransg » vr 05 feb 2021, 12:50

Kan allemaal heel eenvoudig.
"In de eenvoud kent men de meester" of zoiets, is een staande uitdrukking.

Om het heel simpel te kunnen doen dient men eerst een lange ontwikkelingsweg te gaan -- een pad van vele beproevingen naar de uiteindelijke loutering.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
Dirk Jan
Berichten: 1488
Lid geworden op: zo 01 dec 2013, 16:04
Locatie: Borger

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor Dirk Jan » vr 05 feb 2021, 14:07

door Pti » do 16 apr 2020, 09:56
De tactieken voor minder zuur:

-lagere doorlooptijd

Waarschijnlijk wordt hier bedoeld: Langere doorlooptijd?
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

pauls90
Berichten: 77
Lid geworden op: ma 20 apr 2020, 14:03

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor pauls90 » vr 05 feb 2021, 16:24




Kan allemaal heel eenvoudig.

Prachtig! En mooie muziekkeuze!
La Pavoni Professional — G-iota SSP MP — HG-1 — Comandante C40 — Sage Precision Brewer — Aeropress — Clever Drip

pietje
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 10 jan 2018, 12:25

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor pietje » wo 21 feb 2024, 14:34

Net m'n nieuwe koffiemachine binnen. Alles een beetje getweekt. Maar toch blijf ik bij vergelijk de smaak in vergelijking iets mee zuur. Wel lekker maar wat zouden jullie aanpassen
Gewicht 14 gram.
Doorlooptijd 22 sec
Mooi Puck iets natter in vergelijking maar wel consistent

pietje
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 10 jan 2018, 12:25

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor pietje » wo 21 feb 2024, 14:36

Dit is een foto resultaat
Bijlagen
IMG-20240221-WA0009.jpeg

pietje
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 10 jan 2018, 12:25

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor pietje » wo 21 feb 2024, 14:40

Nog een poging. Dit is een foto van het resultaat 😉
Bijlagen
IMG-20240221-WA0009.jpeg

Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 5585
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het optimaliseren van espresso.

Berichtdoor gilleko B. » vr 23 feb 2024, 16:14

Kan allemaal heel eenvoudig.
"In de eenvoud kent men de meester" of zoiets, is een staande uitdrukking.

Om het heel simpel te kunnen doen dient men eerst een lange ontwikkelingsweg te gaan -- een pad van vele beproevingen naar de uiteindelijke loutering.
Ja zo is het iddAfbeeldingAfbeelding

Afbeelding



Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten

cron