http://www.jimseven.com/2015/08/17/the- ... 15-survey/" onclick="window.open(this.href);return false;
ff invullen toch
(mijn ingevulde data: 20 / 62.5 / 20" / 45" obv naked gezette double (beetje valsspelen...))
Vraag van James Hoffmann
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Vraag van James Hoffmann
Berichtdoor pichichi » ma 24 aug 2015, 21:41
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Vraag van James Hoffmann
Berichtdoor Bluecold » do 27 aug 2015, 21:12
Ingevuld!
Ik heb 13, 28, 20", 50" ingevuld
Ik heb 13, 28, 20", 50" ingevuld
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Re: Vraag van James Hoffmann
Berichtdoor Hans Paul » zo 30 aug 2015, 09:22
Maar....., hoe tellen de forumleden de tijd?
A: Pomp aan - pomp uit
B: Eerste druppel - pomp uit
C: B + 0.5(A-B)
D: ...........
Uitgaand van A heb ik ingevuld: 16, 44, 25,40
A: Pomp aan - pomp uit
B: Eerste druppel - pomp uit
C: B + 0.5(A-B)
D: ...........
Uitgaand van A heb ik ingevuld: 16, 44, 25,40
--- ECM Mechanika IV Profi, Eureka Mignon RVS ---
Re: Vraag van James Hoffmann
Berichtdoor pichichi » ma 31 aug 2015, 20:49
B.Maar....., hoe tellen de forumleden de tijd?
Inmiddels publiceerde The Hoff vandaag de resultaten (van 1500 reacties!):
http://www.jimseven.com/2015/08/31/the- ... o-in-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Vraag van James Hoffmann
Berichtdoor Hans Paul » wo 02 sep 2015, 12:22
Hij stelt aan het einde een interessante vraag: gebruikt bijna iedereen een ratio van rond de 50% omdat dat schijnbaar zo moet of omdat dat ook echt de optimale verhouding is die iedereen het lekkerste vindt?
Kan iemand mij uitleggen waarom dit zo afwijkt van de traditionele 7mg / 25ml ratio?
Kan iemand mij uitleggen waarom dit zo afwijkt van de traditionele 7mg / 25ml ratio?
--- ECM Mechanika IV Profi, Eureka Mignon RVS ---
Re: Vraag van James Hoffmann
Berichtdoor Erik82 » wo 02 sep 2015, 20:40
Omdat volume meten onzin is met de verschillende bonen en brandingen. De standaard is gebaseerd op Italiaanse donkerdere brandingen. In dat geval is 25ml inclusief crema waarschijnlijk maar 15-18gr ofwel een brew ratio van 40-50% . Alleen hebben we het nu wel goed meetbaar gemaakt door met brew ratio's te werken.Hij stelt aan het einde een interessante vraag: gebruikt bijna iedereen een ratio van rond de 50% omdat dat schijnbaar zo moet of omdat dat ook echt de optimale verhouding is die iedereen het lekkerste vindt?
Kan iemand mij uitleggen waarom dit zo afwijkt van de traditionele 7mg / 25ml ratio?
We doseren nu alleen meer en dat blijkt de smaak ten goede te komen. Gewoon ontwikkelingen in de technieken en de kennis die we nu hebben. Net zoals we tegenwoordig ook geen carburateurs en een choke in een auto hebben. (Gedeeltelijk) Achterhaalde techniek uit het verleden.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign