Dutch Aeropress Championship: de koffie

Alles wat je kwijt wilt of te weten wilt komen op het gebied van koffie-evenementen.
Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 702
Lid geworden op: zo 30 dec 2007, 11:28
Locatie: Den Bosch
Contacteer:

Dutch Aeropress Championship: de koffie

Berichtdoor Martijn » wo 04 mar 2015, 09:31

Tijdens het Dutch Aeropress Championship werkt iedere deelnemer met dezelfde gereedschappen. Zo gebruikt uiteraard iedere deelnemer een Aeropress en wordt door iedere deelnemer met dezelfde koffie gewerkt. Dit jaar is Finca El Mango uit de Nariño-regio in Colombia de officiële selectie voor het Dutch Aeropress Championship.

Deze Finca El Mango komt uit het hooggelegen Andesgebergte, tegen de grens van Ecuador. Hoewel het stadje Buesaco op een duizelingwekkende hoogte op 2800 meter ligt waar de temperatuur gemiddeld niet hoger dan 11ºC wordt, heeft Heydler Gomez zijn plantage op een iets comfortabelere 1859 meter liggen. Hoog dus! Deze streek van Colombia, de Nariño, kenmerkt zich door de vele vulkanen die een vruchtbare grond oplevert waar de koffie langzaam en met gematigde temperaturen complex, zoet en acidisch worden.

Afbeelding

Het is ook niet gek dat koffies uit deze streek regelmatig hoog eindigen op de Cup of Excellence-veilinglijsten. Ook deze plantage is hierdoor in de prijzen gevallen. Heydler Gomez produceert zijn koffie op een bescheiden stuk land van 2,73 hectare onder de halve schaduw van het inheemse bos. De Finca El Mango onderscheidt zich voornamelijk in zijn complexiteit en tropische fruitsmaken.

Meer weten of bestellen >
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu

Terug naar “Evenementen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten

cron