Beginnende brander: de koffie is lekker, maar…

Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Beginnende brander: de koffie is lekker, maar…

Berichtdoor bobbee » ma 17 jan 2022, 20:57

Ik heb ook een Gene. Ik pleur 300 gram koffie in de mand. Zet hem op 12 minuten en 240 graden. Als het alarm af gaat ga ik eens kijken en als de kleur me bevalt zet ik hem op koelen . Klaar.
Nooit problemen met doorloop.
Is allemaal zo simpel. Niet te moeilijk doen.
Beetje gevoel krijgen wanneer je moet koelen. Want in de mand daalt de temperatuur langzaam en kleurt de koffie nog iets door.
Ik heb van alles geprobeerd de laatste 12 jaar met profielen en zo. Mijn mening? Maakt allemaal voor de smaak noppes uit.
Boon bepaalt de smaak. En natuurlijk hoe ver je ze opstookt.
Denk ik ook!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Verenjano
Berichten: 257
Lid geworden op: vr 23 okt 2020, 20:02
Locatie: Zeist

Re: Beginnende brander: de koffie is lekker, maar…

Berichtdoor Verenjano » ma 17 jan 2022, 23:26

Ik blijkbaar ook AfbeeldingAfbeelding Leermoment, daar kwam dat blazen dan idd door, wat ik al niet kon thuisbrengen Afbeelding
Ik hoop het! Liever dit dan een nieuw element moeten installeren Afbeelding
La Pavoni Europiccola 1989 | Fiorenzato T80 | V60 | 1zpresso JX-Pro-S


Terug naar “Koffie branden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten

cron