Togo Grade Robusta

Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
bart
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 13 sep 2010, 21:40

Togo Grade Robusta

Berichtdoor bart » ma 18 okt 2010, 21:51

Heren en dames,

Heb zojuist de Togo Grade Robusta gebrand in een popcornmaker maar valt mij op dat deze bonen
"vies" zijn. Veel misvormde op half verrotte/misvormde boontjes.
Ik brand meestal zo'n 15-25 sec tot na de 2de krak, maar nu zijn er redelijk veel boontjes die lichter blijven als de rest.
Terwijl bij de andere soorten die ik tot nu toe heb gehad dat niet zo erg was als nu.
Kan dat liggen aan het soort boontje of iets anders?

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5781
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Togo Grade Robusta

Berichtdoor Spironski » di 19 okt 2010, 02:19

...maar valt mij op dat deze bonen
"vies" zijn. Veel misvormde op half verrotte/misvormde boontjes.
Kan nu niet zeggen dat dit positief klinkt! Yek! Nu kan het aan de boontjes liggen dat ze niet gelijkmatig verkleuren, op zich hoeft dat nog geen probleem te zijn. Maar je hebt nog niets verteld over de smaak, die is uiteindelijk leidend, natuurlijk.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

bart
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 13 sep 2010, 21:40

Re: Togo Grade Robusta

Berichtdoor bart » di 19 okt 2010, 07:16

Wordt vervolgd over een paar dagen........


Terug naar “Koffie branden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten

cron