Sneaky!!Dat is inderdaad erg zuur!
Screenshot_20190309-132223.png
Ik viste ooit deze hufters uit de destoner, met middennerf en al net een koffieboon. Ik kan me goed voorstellen dat een dergelijke steen een visuele inspectie gemakkelijk doorglipt...
Steentjes oogst
Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor Nelus » do 14 mar 2019, 22:40
Faema Lambro - Mazzer Major E
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor fransg » do 14 mar 2019, 23:49
Wel sneu dat mensen soms een ring verliezen bij het werk! Als wij kaas die kant op sturen moeten we er ook eens wat aardigs in doen.Ik werk in de cacao, bij binnenkomst van de cacaobonen worden steen en cacaoboon gescheiden dmv schud en trilzeven. Per 8 uur soms wel 5-6 emmers vol stenen van een vuist groot tot kiezeltjes. Vervolgens worden de cacaobonen gebroken tot snippertjes "nibs". In zeefkasten met afzuiging zó afgesteld op de nibs, wordt nog eens de laatste fractie kiezeltjes gescheiden van het product.
Men denkt in land van herkomst dat deze extra kilo's uitbetaald worden. Integendeel... leuk geprobeerd.
Soms zitten er trouwens ook horloges, trouwringen, aanstekers etc. tussen
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor bobbee » vr 15 mar 2019, 00:03
Wauw! Interessant!Ik werk in de cacao, bij binnenkomst van de cacaobonen worden steen en cacaoboon gescheiden dmv schud en trilzeven. Per 8 uur soms wel 5-6 emmers vol stenen van een vuist groot tot kiezeltjes. Vervolgens worden de cacaobonen gebroken tot snippertjes "nibs". In zeefkasten met afzuiging zó afgesteld op de nibs, wordt nog eens de laatste fractie kiezeltjes gescheiden van het product.
Men denkt in land van herkomst dat deze extra kilo's uitbetaald worden. Integendeel... leuk geprobeerd.
Soms zitten er trouwens ook horloges, trouwringen, aanstekers etc. tussen
En, kun jij ook mooie chocolade leveren? Koffiepraat aanbieding misschien?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor Fisherman » vr 15 mar 2019, 07:28
Heel interessant idee Bob!! Ik lust wel wat lekkere chocolade bij mijn heerlijke koffie.
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
All things filter - Fortefied Mahlkönig Vario Steel Burrs & Comandante C40 - Doet u mij maar een met de hand gebrouwen bakkie.
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor Nelus » vr 15 mar 2019, 08:34
"Wij" maken geen chocolade, maar verwerken ruwe cacao tot cacaopoeder en cacaoboter. Daartussen zit nog een stap, namelijk vloeibare cacaomassa. Dat gaat naar de chocoladeindustrie. (Cacaomassa met suiker en evt toevoegingen = chocolade)
Leuk proces inderdaad, tevens wordt er een breed spectrum aan kleuren cacaopoeders gemaakt door de cacao voor/tijdens het branden te alkaliseren, zo wordt de cacao donkerder en dieper van smaak. On gealkaliseerd is cacao van nature ca ph 5,5 vanwege de melkzuur fermentatie.
Eigenlijk lijkt het heel erg op koffie (pulping, drogen, branden etc)
Leuk proces inderdaad, tevens wordt er een breed spectrum aan kleuren cacaopoeders gemaakt door de cacao voor/tijdens het branden te alkaliseren, zo wordt de cacao donkerder en dieper van smaak. On gealkaliseerd is cacao van nature ca ph 5,5 vanwege de melkzuur fermentatie.
Eigenlijk lijkt het heel erg op koffie (pulping, drogen, branden etc)
Faema Lambro - Mazzer Major E
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor bobbee » vr 15 mar 2019, 11:21
Gaaf. Ik hou ervan, interessant!"Wij" maken geen chocolade, maar verwerken ruwe cacao tot cacaopoeder en cacaoboter. Daartussen zit nog een stap, namelijk vloeibare cacaomassa. Dat gaat naar de chocoladeindustrie. (Cacaomassa met suiker en evt toevoegingen = chocolade)
Leuk proces inderdaad, tevens wordt er een breed spectrum aan kleuren cacaopoeders gemaakt door de cacao voor/tijdens het branden te alkaliseren, zo wordt de cacao donkerder en dieper van smaak. On gealkaliseerd is cacao van nature ca ph 5,5 vanwege de melkzuur fermentatie.
Eigenlijk lijkt het heel erg op koffie (pulping, drogen, branden etc)
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor Henrom » vr 15 mar 2019, 17:27
Ook ik als hobby brander heb een hekel aan steentjes. Geen geld voor een dure installatie maar beschik over een oude stofzuiger. Werkt perpectIk werk in de cacao, bij binnenkomst van de cacaobonen worden steen en cacaoboon gescheiden dmv schud en trilzeven. Per 8 uur soms wel 5-6 emmers vol stenen van een vuist groot tot kiezeltjes. Vervolgens worden de cacaobonen gebroken tot snippertjes "nibs". In zeefkasten met afzuiging zó afgesteld op de nibs, wordt nog eens de laatste fractie kiezeltjes gescheiden van het product.
Men denkt in land van herkomst dat deze extra kilo's uitbetaald worden. Integendeel... leuk geprobeerd.
Soms zitten er trouwens ook horloges, trouwringen, aanstekers etc. tussen
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor Henrom » vr 15 mar 2019, 17:44
Tot nu toe niets maar werkt perfect. Heb een test badge met paar steentjes.
Heb wel een filmpje maar die kan ik blijkbaar niet uploaden
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Heb wel een filmpje maar die kan ik blijkbaar niet uploaden
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Re: Steentjes oogst
Berichtdoor Henrom » vr 15 mar 2019, 17:49
Was van plan om op basis van dit concept een ontwerp te laten maken. Die max 500 eur kost en geschikt is om badges van ca 5 - 6 kg snel te destonen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign