Vis

1
Wij zijn vis liefhebbers en houden van eenvoud. Een restaurant met gesteven witte linnen servetten past niet bij ons. Wel zoiets als 't Ailand http://www.ailand.nl/.
Of zoals voorheen de uitgebreide viskar Vispaleis Westerhuis in Termunterzijl https://www.vispaleiswesterhuis.nl/.
Of Viscentre 't Wad in Den Oever. https://viscentrehetwad.nl/
Helaas zijn alle drie niet meer van die kwaliteit die wij wensen, ze hebben gekozen voor de wat snellere hap met ´plates' en het echte met liefde de vis bereiden zit er niet meer in. Zijn mijn woorden.

Maar wij zoeken wel zoiets. Wij wonen in Borger, Drente, maar willen best een uur in de auto zitten om iets lekkers te gaan nuttigen.
Nu heb ik gemerkt dat de mensen die serieus met koffie bezig zijn, ook serieus met andere smakelijk producten bezig zijn, vandaar mijn vraag:
Wie weet iets leuks in het noorden: Vis, eenvoudig, maar met kwaliteit?
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Vis

2
In lauwersoog in de Haven zit een lekkere vishandel. Voooral de lekkerbekjes zijn enorm lekker daar :) niet precies wat jij zoekt denk ik maar volgens mij serveren ze veel meer dan alleen het lekkerbekje. Heb je gelijk dagje lauwersoog te pakken. Kom er van tijd tot tijd om familie in het noorden te bezoeken.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Re: Vis

3
Ja, de vishandels voor in de haven zijn bekend. Maar die zijn het net niet. 't Ailand, helemaal achter in de haven voorheen dus wel.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Vis

4
Het is al weer een tijdje geleden dat we er waren, maar het was toen erg goed: het visrestaurant in Woudsend (Friesland). Het staat nog steeds goed aangeschreven.
Of ze witte linnen servetten hebben weet ik niet meer. Ik prefereer overigens een echte servet boven een paar velletjes papier.
La Marzocco Linea Mini / Niche Zero
Ik drink koffie, en scheer me nat. Bij voorkeur niet tegelijkertijd. Dat geeft ongelukken.