Pagina 7 van 13
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: zo 02 apr 2017, 17:39
door bvds
Ja klopt wel zo'n beetje. Had hem laatst voor 1.99 euro. Wel wat duurder dan een melk. Maar een mooie biologische melk is ook snel 1.25 euro. En Jersey melk duurder.
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: zo 02 apr 2017, 20:18
door bobbee
Ik heb er 1 haverchino meegemaakt. Ik vond het niet lekker. Zal morgen nog even verder experimenteren, wie weet...
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: zo 02 apr 2017, 21:48
door bvds
Het ziet het er lekker en aantrekkelijk uit
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: zo 16 dec 2018, 13:49
door Bret
Hallo,
Heb dit onderwerp vandaag pas opgemerkt.
Dat kwam omdat ik een paar week geleden haverdrank van Oatly had gekocht en het me qua smaak en textuur goed beviel, helaas erg duur.
Toen las ik dat je het zelf kan maken: haver met water in de blender en klaar is Kees. Niet dus. Het opschuimen lukte voor geen meter. Eerst te dik toen te...weet het niet meer. Blijkbaar zijn er meer ingrediënten nodig voor een barista haverdrank.
Zo zocht ik op het internet naar meer informatie en nu zie ik dat er hier een draad over dit onderwerp is, had ik eigenlijk niet verwacht. Wel valt me op dat het vrijwel alleen over de gezondheidsclaims gaat. Toch de vraag: Hoe maak je zelf een goede barista haverdrank en welke ingrediënten heb je nodig of wie weet een site waar dat toegelicht wordt?
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: zo 16 dec 2018, 14:19
door bobbee
In de blender maar wel daarna nog door een kaasdoek of hele fijne zeef! Oatley geeft trouwens zelf ook aan dat ze bij de barista editie er iets aan toevoegen. Staat op het pak of op de website.
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: ma 17 dec 2018, 11:15
door Bret
In de blender maar wel daarna nog door een kaasdoek of hele fijne zeef! Oatley geeft trouwens zelf ook aan dat ze bij de barista editie er iets aan toevoegen. Staat op het pak of op de website.
Dat heb ik gezien maar welke ingrediënten en in welke hoeveelheden zorgen er voor dat het foamable wordt. Het lijkt de zuurteregelaar dikaliumfosfaat te zijn. Op internet is hier weinig over te vinden en een beetje kopen om te experimenteren is onmogelijk lijkt het. En is dat het enige wat extra toegevoegd moet worden? Vermoedelijk toch allemaal te ingewikkeld om het precieze recept te achterhalen.
Ga nu een cappuccino met Arlac maken (goedkoper dan Oatly barista edition) en ook heel lekker.
Iemand nog belangstelling voor een Bianco Di Puro blender?
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: wo 27 mar 2019, 11:53
door annaboender-1954
Is Oatly havermelk Barista wel geschikt om met de hand te kloppen? het schuimt bijna niet
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: do 28 mar 2019, 10:34
door cremalover
Is Oatly havermelk Barista wel geschikt om met de hand te kloppen? het schuimt bijna niet
Druppeltje Dreft erbij.Heb je maar heeel weinig van nodig.
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: do 28 mar 2019, 13:49
door Tekork
Is Oatly havermelk Barista wel geschikt om met de hand te kloppen? het schuimt bijna niet
Druppeltje Dreft erbij.Heb je maar heeel weinig van nodig.
:gniffel:
Re: Oatly havermelk Barista Edition
Geplaatst: do 28 mar 2019, 14:49
door @3aan
Ik denk eerder iets zoetigs,
halfvolle melk met een schepje suiker schuimt ook beter.