*#* Post Mag verwijderd worden.
Geplaatst: ma 19 mar 2018, 10:47
#
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://koffiepraat.nl/forum/
Ik ging er in eerste instantie vanuit dat bovengenoemde, daar ook mee werkte, daar schoot ik even mis, maar er rammelt wel wat aan het verhaaltje, hij is het met me eens dat je eerder opgeschuimde melk niet weer moet opschuimen, echter als we verder gaan in het 2e deel van het epistel daar waar de reeds opgeschuimde overgebleven melk in kannetjes in een soort van koellade worden gezet, dan wordt dan bij weer gebruik "vers geschuimde melk" bij de steenkoude melk wordt gegoten, deze wordt dan minimaal lauw, dus niet direct te gebruiken zonder opnieuw te stomen.
Enige verklaring is dat er koelkastverse melk bij de reeds gekoelde geschuimde melk wordt gegoten,
let wel bij opgeschuimde melk heeft een aanzienlijke verandering plaatsgevonden, de melksuikers hebben zich blootgegeven, waardoor de smaak zoeter wordt, er heeft zich echter ook een aanzienlijke hoeveelheid water (stoom) aan toegevoegd, daar doe je dan verse melk bij en gaat de boel weer opstomen
uiteraard is dit in tegenspraak van zijn handelen en in waarneming.
Ik weet dat er door menigeen heel anders over melk wordt gedacht en daar "winst" kan worden behaald door verkeerde zuinigheid, het gaat erom dat je geen klagers hebt en mede daardoor een hogere omzet kan draaien en de Cappuccino drinkers, wat toch de grootste groep behelst, meer dan tevreden stellen en vaak nog zo'n lekkere koffie komen halen, daar haal je de winst want deze komen steeds vaker terug, dan kan die investering van 1 cent gemiddeld per bakkie er toch wel vanaf, nee dan gaan we investeren in fout gebruikte koellades, wat uiteibdelijk leidt tot terugloop van klanten ze kopen toch elders een betere Cappuccino?!
Kom maar op met alle tegenwerpingen, graag wel onderbouwd en geen loze opmerkingen? Dus ik doe het zus en zo en dan ook het waarom!
Groet, Adriaan
Als je wat wil opsteken van hetgeen anderen wellicht beter doen, dan kun je telkens herhalen wat je al eerder zei, maar je leert er meer van als je het standpunt van de ander aanvaardt, daar eens over nadenkt, en dan besluit om erin mee te gaan of niet. Simpelweg andere informatie bestrijden en het 'onkies' noemen, suggereren dat die ander vieze randjes heeft op bepaalde rare plekken en langs dat smegma de koffie laat afdruipen, helpt niemand verder...Persoonlijk vindt ik het een onkies idee, dat je telkens weer een hoeveelheid boilerwater bij je melk voegd, ook hier geldt een valse zuinigheid