Maison Blanche Dael, Maastricht

Het bouwen en onderhouden van de websites Koffiepraat.nl, Koffiegek.nl, theegek.nl, specialtytea.nl en horecakoffie.nl kost veel tijd en dus ook geld. Dit is dan ook de reden waarom wij besloten hebben voor deze websites partners te zoeken.
Gebruikersavatar
Martijn
Berichten: 702
Lid geworden op: zo 30 dec 2007, 11:28
Locatie: Den Bosch
Contacteer:

Maison Blanche Dael, Maastricht

Berichtdoor Martijn » di 23 sep 2014, 21:20

Maison Blanche Dael, de ambachtelijke koffiebranderij en theepakkerij uit Maastricht, sinds 1878
Ambacht betekent werken met je handen. Iets leren in de praktijk van een ervaren leermeester en daar vervolgens heel goed in worden. Koffiebrander zijn is zo’n ambacht. Een beroep dat je leert voor de rest van je leven. Niet omdat je niets anders kunt, maar omdat het je elke dag voldoening geeft om te doen én omdat je er gaandeweg alsmaar beter in wordt.

Koffie branden is zo’n ambacht. En hoewel best veel mensen in staat zullen zijn om koffiebonen bruin te roosteren, is het niet eenvoudig om de bonen op de juiste wijze te garen en dit op consistente wijze onder iedere (veranderende) omstandigheid te doen. Dit onderscheidt de vakman! En als je het vak dan kunt overbrengen aan een nieuwe generatie, of beter gezegd een leerling; dán pas mag je je meesterbrander noemen.

Koffiebranderij Blanche Dael koestert ambacht en dat is ook de schaal waarop wij werken. Met kennis over de producten die we gebruiken en de warme contacten met de klanten die van ons product genieten.

Al sinds 1878 worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft. Blanche Dael prijst zich gelukkig dat ze met deze producten mogen werken. De zoektocht naar de lekkerste koffie en thee, het werken in een omgeving van productie, geur en ambacht en het werken aan producten waar mensen naar verlangen en van genieten. Dan komt die passie vanzelf. En daarom is Blanche Dael zeer gemotiveerd om in alles wat ze doen nog beter te worden.

Vakmanschap is een groot goed binnen ons ambacht. Dat kan zijn in de serviceverlening, het MVO-beleid, maar vooral ook in de knowhow van koffie en thee. Zo reizen de medewerkers naar oorspronglanden om als jurylid deel te nemen aan koffiewedstrijden en Cup of Excellence cuppings. Ze volgen en geven workshops, er wordt veelvuldig geproefd en geëxperimenteerd en niets wordt aan het toeval overgelaten. Dit alles doen ze met liefde en passie.

Als familiebedrijf zijn ze trots op de hechte relatie met klanten, met het product en met de eigen medewerkers, familie of niet. Ze leveren aan de betere horeca in Zuid-Nederland & via de winkel te Maastricht aan koffie- en theeliefhebbers in de streek. Daarnaast leveren ze via de webwinkel (http://www.blanchedael.nl) aan koffie- en theeliefhebbers in heel Nederland en België.
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu

Terug naar “Partners en zustersites”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron