Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
- turboyeast
- Berichten: 697
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor turboyeast » di 23 jun 2020, 10:29
Heb je die Procon pomp eigenlijk nog kunnen redden?
Ik heb er zelf eigenlijk nog nooit een kunnen repareren.
Cheers, TY
Let's gobblefunk
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor Pti » di 23 jun 2020, 12:56
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor ArjanV » di 23 jun 2020, 13:17
Ik heb hem wel gedemonteerd, pomphuis zelf was in goede staat, alleen de keerring was versleten waardoor er lekkage was en hierdoor is de pomp as ook ingelopen, dus reparatie was niet echt zinvol geweest.
Conclusie, als de pomp lekt, weggooien en een nieuwe er op!
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor Tekork » di 23 jun 2020, 13:26
https://youtu.be/gs7Bgccrs4w
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor ArjanV » di 23 jun 2020, 21:29
Maar het probleem is de as, als die ingelopen is heb je het probleem met lekken zo weer.
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor ArjanV » za 27 jun 2020, 12:37
Alles is aangesloten, inclusief een DVA LT8 Waterontharder.
Na wat finetunen met pompdruk en maalgraad zit ik nu op de volgende waardes.
café intención ecológico bonen in de maler, eens kijken wat hier uit te halen valt.
18 g in 36 g uit
9 bar druk
80 sec doorlooptijd vanaf aanzetten pomp
De doorlooptijd lijkt mij wat aan de hoge kant, moet ik de tijd meten vanaf aanzetten pomp of vanaf eerste druppel uit het filter?
En nu ervaring opdoen
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor fransg » za 27 jun 2020, 12:55
En als je de espresso lekker vindt, verder niks aan veranderen.
https://www.ah.nl/producten/product/wi1 ... bonen-mildcafé intención ecológico bonen in de maler
Dat lijkt me oude goedkope troep, maar als het verrukkelijk smaakt is er niks aan de hand
Ik mik op 5-10s voor de eerste druppels onderaan het filterbakje mooi en vrijwel tegelijk verschijnen, en vervolgens 30g espresso in ongeveer 30s. Loopt het harder door dan stop ik bij 25g espresso.18 g in 36 g uit
9 bar druk
80 sec doorlooptijd vanaf aanzetten pomp
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor HanR » za 27 jun 2020, 12:59
Het lijkt alsof er nog iets niet helemaal lekker zit.
Als je dat nog niet gedaan hebt, even de DVA doorspoelen (lucht).
Loopt het water wel lekker door? Ja, ik weet het dat is erg subjectief.
Zo niet, dan helaas alle vernauwingen na lopen:
Inspuiter van de groep , driewegklep en flowmeter zijn vaak de boosdoeners
Verstuurd vanaf mijn TA-1024 met Tapatalk
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor ArjanV » za 27 jun 2020, 13:17
Ik heb de DVA voor het eerste gebruik goed doorgespoeld, volgens de uitleg op kafko.nl de sproeier opgeboord naar 1,5 mm en toen ruim 30 min doorgespoeld, water was daarna schoon en fris.
Het zijn inderdaad niet de meest verse bonen, heb ze bij de Sligro vandaan, zal binnenkort eens wat goede bonen bestellen.
Misschien heb ik de maalgraad nog te fijn staan.
Re: Nuova Simonelli MAC 2000V opknappen
Berichtdoor ArjanV » di 14 jul 2020, 20:40
Ik had mijn handmaler en wat van de bonen die ik nog over had meegenomen om een goed vergelijk met mijn Simonelli te maken.
Ik zat inderdaad nog wat te fijn met mijn maling, wat ik wel gemerkt heb is dat je de maling met hele kleine stapjes moet verstellen, mijn maler heeft een spoed van 1 mm, dat is maar net werkbaar, 0.5 mm was beter geweest.
Nadat de maalgraat behoorlijk goed was kwam ik tot de conclusie dat ik wat smaak betreft weinig verschil merkte tussen espresso's uit de twee Simonelli's, beide aan de zure kant.
We hebben ook wat van zijn bonen met mijn handmaler gemalen, (als ik het goed onthouden heb waren dat bonen uit Ethiopië, verbeter mij als ik het mis heb) best wel een verschil, om te beginnen ging het malen een heel stuk zwaarder, de boontjes waren wat kleiner en ook iets lichter gebrand.
De smaak was al wel een stuk beter dan van de bonen die ik mee had, ondanks dat de instellingen nog niet perfect waren.
De eerste stap is nu betere bonen bestellen en de maalgraad finetunen. het ligt in ieder geval niet aan de machine, de onkunde lag bij de barista
@ Tekork, nog bedankt dat ik even mee mocht kijken, ik heb weer genoeg geleerd om een betere espresso te zetten, steeds een stapje verder!
Terug naar “Restaureren/Reviseren Espressomachines”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.