Hi,
Ik ben fan van de aeropress geworden. Mooi ding en leuk ritueel. Maar de koffie koelt snel af. Ik gebruik 90 graden water en voorverwarmd kopje maar dan nog koelt het net te snel af. Ik zou graag een Ember Mug willen ( https://www.radbag.nl/ember-temperatuur ... mokken-2-0) maar die zijn wel kostbaar. Mijn dubbelwandige glazen blijven lang warm maar zijn te klein voor de Aeropress en waarschijnlijk ook te breekbaar om de press mee te doen. Wat gebruiken jullie? Zijn er dubbelwandige glazen die passen en de druk aan kunnen? Of andere alternatieven?
Gr,
Michaël
Verstuurd vanaf mijn IN2023 met Tapatalk
Aeropress: direct tappen in isolerend kopje
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: di 13 jun 2017, 22:01
Re: Aeropress: direct tappen in isolerend kopje
Berichtdoor manduca » za 06 mar 2021, 16:49
Ik gebruik gewoon een grote mok. En ik drink het meteen op .
Ze zou eens een thermomok of zo kunnen proberen? Die zijn ook redelijk groot.
Ze zou eens een thermomok of zo kunnen proberen? Die zijn ook redelijk groot.
Thuis: Londinium 1P * Londinium Compressa * Weber HG-1 * Compak K10 Pro Barista
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: di 13 jun 2017, 22:01
Re: Aeropress: direct tappen in isolerend kopje
Berichtdoor debontehond » za 06 mar 2021, 18:51
Ja ik drink het ook meteen op maar laatste slokjes zijn toch lauw/koud. Dat moet beter kunnen toch?
Verstuurd vanaf mijn IN2023 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn IN2023 met Tapatalk
Re: Aeropress: direct tappen in isolerend kopje
Berichtdoor bobbee » zo 07 mar 2021, 07:39
Een dubbelwandig glas kun je gewoon gebruiken en druk je niet stiuk. Tenzij je echt te hard drukt natuurlijk met je volle Gewicht ofzo.
Je moet zelfs helemaal niet hard drukken want dan druk je alle slechte sedimenten erdoorheen.
En ikzelf laat mijn koffie juist wat afkoelen want dan smaakt hij zoeter en lekkerder.
Maar, zo'n dubbelwandig glas kun je prima gebruiken hoor.
Je moet zelfs helemaal niet hard drukken want dan druk je alle slechte sedimenten erdoorheen.
En ikzelf laat mijn koffie juist wat afkoelen want dan smaakt hij zoeter en lekkerder.
Maar, zo'n dubbelwandig glas kun je prima gebruiken hoor.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Terug naar “Filter, French press, Mokkapot etc.”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign