Pagina 2 van 4

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: ma 27 aug 2018, 15:59
door fransg
Vrij vertaald, met een paar toevoegingen, van Stumptown Coffee Roasters (de pagina die wordt aangehaald in het openingsbericht).
Super dat je dat wilde doen!!

Maar ja, als het zo charmant wordt gevraagd als @3aan dat doet... dan kun je niet weigeren.
Wat denk je ervan die eens "even" in een voor ons leesbare taal om te zetten?

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: ma 27 aug 2018, 23:40
door @3aan
Vrij vertaald, met een paar toevoegingen, van Stumptown Coffee Roasters (de pagina die wordt aangehaald in het openingsbericht).
Super dat je dat wilde doen!!

Maar ja, als het zo charmant wordt gevraagd als @3aan dat doet... dan kun je niet weigeren.
Wat denk je ervan die eens "even" in een voor ons leesbare taal om te zetten?
Topicje van 5,5 jaar geleden? Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn SM-T813 met Tapatalk


Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: di 28 aug 2018, 10:04
door fransg
Ik wilde destijds al direct reageren, maar iemand belde me op, daarna kwam er weer wat tussen. Daarnet kwam ik er dan eindelijk aan toe en nu kan het onderwerp dus eindelijk worden afgesloten.

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: di 28 aug 2018, 14:22
door GuidovW
Positieve insteek. :D
eerst even laten bezinken voor de reactie wordt gegeven :idea: :lol:

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: di 28 aug 2018, 19:46
door fransg
;-)

Veel onnodig felle reacties blijken inderdaad te komen van mensen die niet eerst even enkele jaren laten verstrijken eer ze naar het toetsenbord grijpen.

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: vr 07 sep 2018, 23:01
door we tigers
Door de reanimatie van dit topic heb ik het gezien en ben ik vanochtend mijn potje op deze manier gaan bereiden. Het maakt een enorm verschil zeg! Zachter, zoeter, ronder en zonder bitterheid.

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: za 10 aug 2019, 19:08
door we tigers
Ik heb de afgelopen weken met kamperen weer genoten van mijn mokkapotje en heb een stap toegevoegd aan het hele proces. Ik las op home barista onder de noemer van “Lette Bagnato” (nat bed) een trucje om halverwege het vullen van het koffiebakje wat koud water te gieten op de koffie. En dan weer een schepje erop. Soort van pre-infusie. Dit wellen zou ervoor zorgen dat de koffie minder snel te heet wordt en de vochtige koffie zou gemakkelijker het warme water er doorheen laten.
Hoe het allemaal precies zit mag Joost weten, maar het had zowaar een positieve invloed op het geheel en maakte mijn koffie weer een stapje lekkerder!
Als ik mijn mokapot koffies van nu vergelijk met die van een paar jaar terug is het echt een wereld van verschil. Toch weer erg fan van dat gekke ding.

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: zo 11 aug 2019, 11:31
door GuidovW
Leuk te horen.
Ik heb het ook el eens gedaan, maar proefde geen merkbaar verschil.
Althans niet dat ik me kan herinneren.

Maar ga het wel weer proberen als ik de Mokapotjes weer eens uit de kast haal. :lol:

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: zo 11 aug 2019, 13:59
door bobbee
Leuk bericht! Mokkapot/bialetti moet ik nog steeds eens onder de knie krijgen.... Of het me ooit gaat lukken

Re: Stumptowns handleiding voor de mokkapot

Geplaatst: za 17 aug 2019, 03:13
door Nelus
Hebben jullie geen vettige Aluminium smaak? Het schijnt dat een mokkapotje moet “slijten” zodat er een vettig laagje op het metaal komt van de koffie oliën... Heb het geprobeerd maar het blijft naar werkplaats smaken.

RVS potje kopen dan maar?