Pagina 2 van 2

Re: koffie zuur

Geplaatst: zo 02 dec 2018, 08:18
door Erik82
Koffielab is redelijk zure koffie.Moet je van houden.Best licht van kleur.Je houdt er van of niet.
Daar ben ik het totaal niet mee eens, en zeker niet de Himalaya. Die is juist wat donkerder gebrand.

Dit is de omschrijving van Sebastiaan "Overheerlijke filterkoffie, lekker dik, vet en heerlijk zoet. Supercleane natural en niet voor niets eindigt hij hoog bij de Cup of Excellence.". Als je die zuur weet te krijgen ligt het niet aan de koffie.

Wat voor maler gebruik je want het maalsel op de foto ziet er niet best uit. Eerder een gevalletje extreme onderextractie waardoor er zuren ontstaan. Waarschijnlijk ben je nu ook alleen maar gewend belachelijk grof te malen om de espressobranding te compenseren (onderextractie) en er een drinkbare bak uit te krijgen. Lijkt mij een gevalletje verkeerde techniek.

Edit. Zie net dat je een Compak K6 hebt. Leuk ding voor espresso maar niet voor filter. Het is een echte espresso maler. De Aeropress zou nog redelijk moeten gaan maar dan moet je heel veel fijner malen.