Zijn beschrijving van crema als "emulsified cafeinated mayonaise" vind ik ook heel goed.
Hij laat ook zien hoe je met een mesjes-bonenvernietiger al bijna redelijke espresso kunt maken zelfs.
We hoeven dus niet met een vlammenwerper de woningen binnen te vallen van forumgenoten die het lef hebben om minder dan 5000 Euro aan hun maler te besteden.
Met zou gaan denken dat de recente reeks raadselachtige vuurwerkbommen waarmee voordeuren van huizen worden opgeblazen afkomstig zijn van koffienerds die vermeende misverstanden voor eens en voor altijd de wereld uit willen hebben ;=)
Licht gebrande koffie
Re: Licht gebrande koffie
Berichtdoor HuibN » do 18 apr 2024, 09:28
Jaren geleden mijn horeca maler Compak 10 ingewisseld voor de Niche. De Compak was veel duurder en zwaarder maar haalde het niet bij de Niche.
Nu heb ik de P64 en de ES schijven die er in zaten ingewisseld voor de Unimodel. Een flinke verbetering qua smaak maar het malen gaat tergend langzaam. Bijna 2 minuten om 18 gram bonen te malen vind ik eigenlijk te gek maar ik doe alles voor de smaak.
Nu heb ik de P64 en de ES schijven die er in zaten ingewisseld voor de Unimodel. Een flinke verbetering qua smaak maar het malen gaat tergend langzaam. Bijna 2 minuten om 18 gram bonen te malen vind ik eigenlijk te gek maar ik doe alles voor de smaak.
Nurri Leva / Lagom P64 / IKAWA roaster
Re: Licht gebrande koffie
Berichtdoor bobbee » do 18 apr 2024, 09:51
Echter, de koffie gemaakt met de K10 was niet slecht, ik heb die ook gehad. Nu creëer je een andere smaak door andere schijven.Jaren geleden mijn horeca maler Compak 10 ingewisseld voor de Niche. De Compak was veel duurder en zwaarder maar haalde het niet bij de Niche.
Nu heb ik de P64 en de ES schijven die er in zaten ingewisseld voor de Unimodel. Een flinke verbetering qua smaak maar het malen gaat tergend langzaam. Bijna 2 minuten om 18 gram bonen te malen vind ik eigenlijk te gek maar ik doe alles voor de smaak.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Licht gebrande koffie
Berichtdoor fob » do 18 apr 2024, 11:34
Quickmill 820 met 9 bar OPV en precisie filterbakje mod - Quamar T80 met single dose bellows en doserless mod - V60 - Aeropress - Handpresso - I-Roast 2 met verlaagd vermogen mod
Re: Licht gebrande koffie
Berichtdoor Erik82 » do 18 apr 2024, 14:11
Ja die MP schijven en ook de Mizen Omni zijn heel traag. Als je dat vergelijkt met de Ultra burrs in de EG-1 of een 98mm HU dan doen die het in hooguit 10-15s en dat is echt een groot verschil. Nou gaat het met slowfeeding allemaal sowieso trager dus dan is het verschil wat kleiner maar als je alles in 1 keer in de maler dumpt is het verschil enorm.Jaren geleden mijn horeca maler Compak 10 ingewisseld voor de Niche. De Compak was veel duurder en zwaarder maar haalde het niet bij de Niche.
Nu heb ik de P64 en de ES schijven die er in zaten ingewisseld voor de Unimodel. Een flinke verbetering qua smaak maar het malen gaat tergend langzaam. Bijna 2 minuten om 18 gram bonen te malen vind ik eigenlijk te gek maar ik doe alles voor de smaak.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul
Re: Licht gebrande koffie
Berichtdoor HuibN » do 18 apr 2024, 14:57
Bijna 2 minuten is in een keer de bonen er in gedumpt.
RPM staat dan wel op 4 en maalfijnheid op 1
RPM staat dan wel op 4 en maalfijnheid op 1
Nurri Leva / Lagom P64 / IKAWA roaster
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: fransg en 12 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign