Sure!Overweeg serieus om mijn branders te verkopen
![Afbeelding](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji23.png)
![Afbeelding](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji12.png)
Berichtdoor bobbee » vr 17 mei 2024, 16:57
Sure!Overweeg serieus om mijn branders te verkopen
Berichtdoor PeterOo » vr 17 mei 2024, 19:38
Naar aanleiding van je bericht heb ik de brasil yellow bourbon en de Yirgacheffe besteld. Valt mij op dat ze beide erg donker gebrand zijn. Ze zijn nu 10 dagen na branden, maar ik krijg er alleen maar bittere espresso uit met een beetje een branderige smaak. Mis ik iets? Moet het nog langer rusten?Brasil yellow bourbon van Calor. Gebrand met een loring. Ze doen het naar mijn mening echt fantastisch. Heerlijk zoet, vol en romig.
Berichtdoor Hk87 » vr 17 mei 2024, 21:26
Ik heb geen goeie ervaringen met de Yirgacheffe van Calor. Die heb ik een keer eerder besteld en uiteindelijk weggegooid omdat het echt niet mijn smaak was.Naar aanleiding van je bericht heb ik de brasil yellow bourbon en de Yirgacheffe besteld. Valt mij op dat ze beide erg donker gebrand zijn. Ze zijn nu 10 dagen na branden, maar ik krijg er alleen maar bittere espresso uit met een beetje een branderige smaak. Mis ik iets? Moet het nog langer rusten?Brasil yellow bourbon van Calor. Gebrand met een loring. Ze doen het naar mijn mening echt fantastisch. Heerlijk zoet, vol en romig.
Ik doe nu 18g in, 36g uit in 29s. Spelen met preinfusie (3.5 bar 5-30s) lijkt niet veel uit te halen.
Nog tips?
Berichtdoor Kaan » za 18 mei 2024, 10:46
Smaakt wel heel lekker in de filter zeg, een hele prettige nasmaak ook.Ik denk dat in dat kleine zakje de nieuwe special, de El Limo, een natural anaerobic zit. Die is sinds vandaag verkrijgbaar en is de afgelopen weken af en toe meegegeven om te proberen.
Berichtdoor PeterOo » za 18 mei 2024, 11:41
Dank! Ik ga eens spelen met hoeveelheid. Vanmorgen al wel mijn Aurora een flinke flush gegeven direct voor het zetten en dat maakte de cappuccino in ieder geval al een stuk milder. Pressostat staat al op de laagste stand.
Ik heb geen goeie ervaringen met de Yirgacheffe van Calor. Die heb ik een keer eerder besteld en uiteindelijk weggegooid omdat het echt niet mijn smaak was.
De brasil heb ik nu voor de tweede keer omdat die wel beviel en drink het nu nog steeds.
18 gram met 36 eruit in ongeveer dezelfde doorlooptijd vond ik persoonlijk ook geen goede resultaat.
Bij 14 of 15 gram erin met 30 tot 33 gram eruit bij ongeveer een doorlooptijd van 28s tot 30s maakte wel een wereld van verschil. Dat zou je ook kunnen proberen.
Temperatuur eventueel iets verlagen als het toch te bitter wordt. Ik hou zelf 93 graden aan.
Ik heb ze trouwens ook ongeveer 10 dagen laten rusten voor ik er aan begon dus daar zou het niet aan moeten liggen.
Berichtdoor gilleko B. » zo 26 mei 2024, 11:19
Berichtdoor Warheart » zo 26 mei 2024, 15:44
Als ik de foto zo zie en de vergelijking met de pet, lijkt het meer een flinke cappuccino te zijn, naar "onze" standaard? Hopelijk is de smaak beter dan de Latte Art?Ik ben nu in the UK nabij New Forrest..dit noemen ze hier een flat white
️
Berichtdoor Warheart » zo 26 mei 2024, 15:51
Berichtdoor gilleko B. » ma 27 mei 2024, 17:39
Deze was nog "klein", ik vermoed een 200, een cappuccino wordt in een 250 of 300 gegoten. Veel en warm, wel uit een espressomachine met filterdragers en zo.Als ik de foto zo zie en de vergelijking met de pet, lijkt het meer een flinke cappuccino te zijn, naar "onze" standaard? Hopelijk is de smaak beter dan de Latte Art?Ik ben nu in the UK nabij New Forrest..dit noemen ze hier een flat white
️
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.