Heb geen preinfusie mogelijkheid 🫣bobbee schreef:Met pre infusie spelen. En hogere temp om die lichte bonen wat smaak af te katen geven. Maar blijft lastig hoor zulk spul.
[emoji477]️
Heb geen preinfusie mogelijkheid 🫣bobbee schreef:Met pre infusie spelen. En hogere temp om die lichte bonen wat smaak af te katen geven. Maar blijft lastig hoor zulk spul.
Had ik niet gezien, coffee reviews op YT had hem geloof ik geprobeerd. Ik zoek meestal gewoon op smaakprofielen en regios die mij interessant lijken. Ik vermijd over complexe processen als het kan.fob schreef:Was ik ook benieuwd naar vanwege dit filmpje op YouTube met Lance Hedrick. Maar ik was te laat, want hij was al op. Wel een rare vogel trouwens.
Goed idee. Ik gooi straks een aantal grammen door de Commandante en dan de Moccamaster aan het werk. Kijken of er wat smakelijks van te maken is.namor schreef:Probeer misschien ook als filter of aeropress.
Dat is echt een geweldige filter boon
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Het ergste vermoeden doelend op de spice kicks boon.gilleko B. schreef:Ja die natural van jullie was tongstrelende. De kleur, kleurschakering en hardheid deden mij het ergst vermoeden.Pti schreef:Een bekende sprak laatst met van: "Veel te licht gebrande hippe kutzooi." En die term zal ik niet snel vergeten
[emoji477]️
Ik heb een tijdje terug iemand op bezoek gehad die wilde de Etzmax zien en even proberen. Had aangeraden eigen boontjes mee te nemen omdat je die nu eenmaal beter kent. Rook de geur en herkende een natural. Bleek dat deze bij Peter de Goede vandaan kwam. Was een aangename en fijne koffie. De natural onlangs van het Hoofdkwartier en zeker de naturals van Björn Aarts van Dutch Barista zijn goed en heerlijk. Ik heb via de Olypmpus zodanig gekregen dat het een beetje opbvds schreef:Jammer! Ik drink momenteel dezelfde koffie gebrand door Peter de Goede. Die heeft een vrij brede sweet spot en smaakt voortreffelijk. Veel zoet fruit i.c.m. frisse zuren. Peter zorgt bij zijn roast altijd voor voldoende ontwikkeling. Lijkt er op dat de jouw dan toch echt onvoldoende ontwikkeling gehad heeft.
Zo heurt het.fransg schreef:Ik heb wat Gesha boontjes kunnen scoren en heb er nu ook wat voor mezelf gebrand. Net wat lichter dan normaal en op max pre-infusie druk komt er dan gelukkig een lekkere creamy espresso van die toch die 'gekke' smaakjes erbij heeft, op aangename wijze.