Hoi allen.
Na mijn nieuwe sprong in espresso krijg ik een goede espresso uit mijn machine. Kan leuk speen met doorlooptijd en dose om zo smaak te veranderen. Het valt me echter op dat enorm vee verse roasters lichte bonen verkopen. Heb nu bijvoorbeeld de vintage espresso blend van hoofdkwartier, en ook een Brazilië van man met de
Bril koffie. En vind ze alle bij een flink zuurtje hebben. Je proeft daardoor we complexere smaken wat volgens mij wel betekend dat de extractie goed is. Want als ik hem nog langzamer laat doorlopen wordt het eerder zoutig maar blijft er een beetje een zuurtje. Bij snellere doorloop knallen m’n vullingen er uit.
Ik heb ook een hele donkere branding getest waarvan ik geen brand datum kon vinden dus zal
Minder vers zijn. Boontje was wel erg ver want hij was helemaal gaan glanzen. Die koffie smaakt eerdere beetje verbrand. Maar totaal geen zuurtje.
Anyhow wat adviseren jullie eens te proberen??
Bij veel koffietentjes krijg je veel meer echte koffie caramel, chocola, noten. En minder fruit (wat ik bij filter wel lekker vind)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opzoek naar meer chocolade / notachtige tonen in espresso
Re: Opzoek naar meer chocolade / notachtige tonen in espresso
Berichtdoor bobbee » za 01 feb 2020, 08:01
Welke machine en maler gebruik je hiervoor?
Temperatuur kan omhoog en fijner malen+lager doseren om zuurtje weg te werken en meer richting chco/noot/caramel te gaan.
Man met bril niet meer proberen, die branden erg licht dus als dat niet je ding is....
Ga voor een Brazilië met standaard medium roast of een Indonesië. Die zijn minder zuur. Brazil staat bekend om zijn chocolade smaak.
Temperatuur kan omhoog en fijner malen+lager doseren om zuurtje weg te werken en meer richting chco/noot/caramel te gaan.
Man met bril niet meer proberen, die branden erg licht dus als dat niet je ding is....
Ga voor een Brazilië met standaard medium roast of een Indonesië. Die zijn minder zuur. Brazil staat bekend om zijn chocolade smaak.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Opzoek naar meer chocolade / notachtige tonen in espresso
Berichtdoor cremalover » za 01 feb 2020, 08:22
Wat Bob zegt.
Hoofdkwartier heeft een lekkere Yellow Bourbon.Weinig zuur en lekker.Of anders zelf gaan branden met thuisbrandertje.Kun je ze stoken naar eigen believen.
Hoofdkwartier heeft een lekkere Yellow Bourbon.Weinig zuur en lekker.Of anders zelf gaan branden met thuisbrandertje.Kun je ze stoken naar eigen believen.
Re: Opzoek naar meer chocolade / notachtige tonen in espresso
Berichtdoor Pti » za 01 feb 2020, 08:57
Dat en/of je zetratio iets omhoog gooien, dus bijvoorbeeld 16 in 40 uit met een Brazil voor een mooie zachte romige espresso. Proef maar eens de eerste helft versus de tweede helft van een shot, de zuren zitten vooral aan het begin van de extractie.Welke machine en maler gebruik je hiervoor?
Temperatuur kan omhoog en fijner malen+lager doseren om zuurtje weg te werken en meer richting chco/noot/caramel te gaan.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign