Weinig zuur veel choco

Pimh007
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 04 apr 2021, 09:42

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor Pimh007 » do 21 apr 2022, 19:11

Super bedankt voor de reacties! Ik ga proberen fijner te malen en variëren met de tijden.
Wat de preinfusie op de mara precies doet is mij niet helemaal duidelijk, maar lijkt zonder druk.
Met een flow control kit krijg je stukje meer controle, maar eerst maar eens verder tweaken anders voeg ik alleen maar meer parameters toe


Sent from my iPhone using Tapatalk

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor bobbee » do 21 apr 2022, 19:54

Ja gewoon lekker experimenteren en het avontuur aangaan. Wij kunnen nog zoveel uitleggen maar het ondervinden van wat je proeft bepaald alles. Ook de smerige espresso dragen bij aan de ontwikkeling van de kennis.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Madencio
Berichten: 558
Lid geworden op: wo 17 jun 2020, 14:00
Locatie: Alkmaar

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor Madencio » zo 24 apr 2022, 10:08

Dit is wellicht een boontje waar je naar op zoek bent. Ik had het espresso-pakket gekocht en vond deze veruit het lekkerst als espresso. Ik vond hem wel ietsjes minder als cappuccino, daar ben ik persoonlijk wel op zoek naar meer zoete, fruitige hinten.
Bijlagen
IMG_20220424_095848.jpg
... / DF83

Pimh007
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 04 apr 2021, 09:42

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor Pimh007 » zo 24 apr 2022, 10:56

Thanks,
Ik las al dat brazilliaanse bonen vaak wat zoeter zijn dus ik ga die eens proberen :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Thomox
Berichten: 21
Lid geworden op: za 28 dec 2013, 21:36

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor Thomox » ma 25 apr 2022, 21:43

Ben je al iets verder?

Hier ook een mara x + eureka XL en ook nog niet het gewenste resultaat. Ook veel zuur en af en toe bitter. Zeker nog niet zoet geweest in ieder geval.

Nelus
Berichten: 674
Lid geworden op: za 09 dec 2017, 22:10
Locatie: NH

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor Nelus » di 26 apr 2022, 22:06

Zou toch die temp nog even meten van het zetwater
En niet 1x maar vaker en ook op verschillende momenten
Faema Lambro - Mazzer Major E

mr Blanc
Berichten: 551
Lid geworden op: ma 13 jan 2020, 14:22

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor mr Blanc » do 28 apr 2022, 09:05

Of ook de shottimer plus tenpmeter installeren zie je wat er in de boiler en zetgroep voor temp is helpt n hoop
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart

Pimh007
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 04 apr 2021, 09:42

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor Pimh007 » do 28 apr 2022, 13:51

Heb zeker meeste van het zuur eruit, maar vind de shots nu erg hard. Ook vloeit het niet meer zoals eerst. Merk iig wel dat deze fascino bonen donkerder gebrand zijn. Meer “echt” koffie minder andere nuances. Ik ga parameter per parameter, ga nu eens een hogere/lagere temperatuur proberen. Voordat ik allemaal mods ga doen liever nog wat experimenteren. Maar de temp zou strak moeten zijn op de marax, dat is nou juist de usp


Sent from my iPhone using Tapatalk

Pimh007
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 04 apr 2021, 09:42

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor Pimh007 » do 28 apr 2022, 13:52

Hoe kan ik het beste zetwater temperatuur meten? Gewoon in een voorverwarmd kopje oid?


Sent from my iPhone using Tapatalk

mr Blanc
Berichten: 551
Lid geworden op: ma 13 jan 2020, 14:22

Re: Weinig zuur veel choco

Berichtdoor mr Blanc » do 28 apr 2022, 15:00

Hoe kan ik het beste zetwater temperatuur meten? Gewoon in een voorverwarmd kopje oid?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Direct op de groep of piepschuim bakje ofzo
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart


Terug naar “Koffie(bonen)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dazzle en 7 gasten

cron