Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Lungo en grinderaanpassing
Re: Lungo en grinderaanpassing
Berichtdoor Pti » vr 07 apr 2023, 21:56
Ik doe americano's (long blacks) in plaats van lungo, maar ik vind de zachtere smaak van lungo zelf ook lekkerder.
Re: Lungo en grinderaanpassing
Berichtdoor bobbee » vr 07 apr 2023, 22:09
Welke molen gebruik je nu dan?Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Lungo en grinderaanpassing
Berichtdoor raze88 » vr 07 apr 2023, 22:24
Ik gebruik nu een eureka mignon specialita. Inmiddels de sculptor 64s veranderd naar de 78s na het zien van enkele review filmpjes. De twijfelWelke molen gebruik je nu dan?Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
blijft maar het zou ook voor nieuwe bonen makkelijker kunnen zijn om te proberen en eventueel ook om de mokkapot wat vaker te gaan gebruiken. Lastige keus..
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Lungo en grinderaanpassing
Berichtdoor robinfcb » vr 07 apr 2023, 22:31
Eureka Mignons zijn lastige apparaten als je wilt wisselen van bonen of zetmethode.. denk dat een apparaat als de Sculptor, met genummerde maalinstelling, een stuk makkelijker wisselen is.Ik gebruik nu een eureka mignon specialita. Inmiddels de sculptor 64s veranderd naar de 78s na het zien van enkele review filmpjes. De twijfelWelke molen gebruik je nu dan?Beste allemaal,
Wie van jullie drinkt er regelmatig lungos?
Ik merk dat ik lungo (groffer gemalen en zelfde doorlooptijd als espresso) mischien wel lekkerder vind dan long black. Het staat mij alleen steeds meer tegen de molen te moeten verstellen. Voordat de espresso daarna weer echt lekker is ben ik toch weer een aantal keer aan het finetunen. Momenteel heb ik een 2e grinder (Timomore sculptor 64s) gebackt staan op kickstarter. Deze wilde ik cancellen maar overweeg het toch door te zetten.
Hoe gaan jullie hier mee om? Passen jullie de molen aan? een 2e molen? of toch de long black drinken om zo de molen niet te hoeven verstellen?
Als je een single dose geschikte maler hebt is wisselen tussen maalgraad en boon goed te doen. Dus ja, de Timemore kan uitkomst bieden denk ik.
blijft maar het zou ook voor nieuwe bonen makkelijker kunnen zijn om te proberen en eventueel ook om de mokkapot wat vaker te gaan gebruiken. Lastige keus..
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
🟤 Ascaso Steel Uno PID × Hedone Honne × Superkop × NanoFoamer PRO 🟤
Re: Lungo en grinderaanpassing
Berichtdoor raze88 » vr 07 apr 2023, 22:34
De smaak maar ook het mondgevoel (veel romiger) mis ik in een long black. Long black kan ook erg lekker zijn maar vind hem over het algemeen wat waterig overkomen tov een Lungo.Ik doe americano's (long blacks) in plaats van lungo, maar ik vind de zachtere smaak van lungo zelf ook lekkerder.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Lungo en grinderaanpassing
Berichtdoor Pti » vr 07 apr 2023, 22:57
Dat is inderdaad een betere omschrijving!
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign