"goed merk" hun oude koffie is morsdood.En dan kun je dus tegelijk een zak kopen van een erg goed merk die anderhalf jaar lang houdbaar is...
Marketing kan ervoor zorgen dat verreweg de meeste consumenten het geen bal uitmaakt
Berichtdoor fransg » vr 05 jan 2024, 11:45
"goed merk" hun oude koffie is morsdood.En dan kun je dus tegelijk een zak kopen van een erg goed merk die anderhalf jaar lang houdbaar is...
Berichtdoor jelveen » vr 05 jan 2024, 16:59
Ik weet niet of je "brute bonen" ook al ontdekt hebt maar die kan ik je aanraden gezien je wensen? Hebben een zaakje bij de binckhorst waar je ook lekker kan zitten om hun koffie te proeven en een zakje mee te nemen.Dank voor alle antwoorden. Ik gebruik momenteel ook zelf dit soort bonen, maar ik vind het juist opmerkelijk dat de meeste 'experts' allemaal vermelden dat de koffie het beste smaken tot 6 weken na branding. En dan kun je dus tegelijk een zak kopen van een erg goed merk die anderhalf jaar lang houdbaar is....Diemme heeft prima koffie de Prestigio bijvoorbeeld
momenteel drink IK Romcaffe de espresso italiano ,brand datum staat er niet op, wel houdbaar 14/03/25 het is een blend en donker gebrand
het is een espresso die je graag tegenkomt in Italy
dan staat er nog 1 kg een Romcaffe gold 20/05/25
ik drink graag de Italiaanse Blends ik heb niets met die moderne (hippe)licht gebrande bonen
Ik heb ondertussen al wel 2 branders in Den Haag gevonden waar je dus ook gewoon gezette koffie kunt proeven en dan de zak kopen als het bevalt. Ik ga aan de slag met experimenteren.
Berichtdoor Menn_o » vr 05 jan 2024, 17:28
Dank!
Ik weet niet of je "brute bonen" ook al ontdekt hebt maar die kan ik je aanraden gezien je wensen? Hebben een zaakje bij de binckhorst waar je ook lekker kan zitten om hun koffie te proeven en een zakje mee te nemen.
En iets verstopter in de vruchtenbuurt zit beans and dream https://beans-dreams.com/. Ik drink daar ook regelmatig een lekker kopje. Branden zelf en verkopen ook per kleine portie.
Berichtdoor Barre Koffie » za 13 jan 2024, 19:21
Berichtdoor robinfcb » za 13 jan 2024, 21:41
Berichtdoor Hk87 » do 18 jan 2024, 00:13
Hoe leuk en leerzaam zou het zijn om dat eens op de proef te nemen.Ik koop al tijden koffie van Italiaanse en Zwitserse merken online, zoals Diemme, Danesi, Blaser, Cagliari etc. Deze bevallen goed, maar zijn natuurlijk niet kakelvers. Sinds kort heb ik een goede upgrade gedaan van molen en machine en wil ik ook met echt verse bonen gaan experimenteren. Maar hoeveel scheelt dit eigenlijk in smaak en kwaliteit?
Berichtdoor Rosanne » do 18 jan 2024, 10:02
Je hebt bij espresso international ook 250 gram verpakkingen die vers zijn had ik de vorige keer ook gedaan. 4x 250 gram. Kan je allerlei verschillende merken proeven. Is wel totaal anders dan fruitige specialty coffees hoorHoe leuk en leerzaam zou het zijn om dat eens op de proef te nemen.Ik koop al tijden koffie van Italiaanse en Zwitserse merken online, zoals Diemme, Danesi, Blaser, Cagliari etc. Deze bevallen goed, maar zijn natuurlijk niet kakelvers. Sinds kort heb ik een goede upgrade gedaan van molen en machine en wil ik ook met echt verse bonen gaan experimenteren. Maar hoeveel scheelt dit eigenlijk in smaak en kwaliteit?
Koffiecentale bijvoorbeeld heeft een heleboel Italiaanse merken.
https://www.koffiecentrale.nl/koffie/italian-coffee
En espresso international heeft vele van deze merken ook leverbaar als vers.
https://www.espresso-international.com/fresh-coffee
Dan kan je echt de verschillen voor zo ver dat gaat met Italiaanse blends eens proeven.
Ik ga denk ik ook bij beiden een kleine bestelling plaatsen.
Berichtdoor Menn_o » do 18 jan 2024, 13:04
Ik haalde tot dusver vaak koffie bij koffiecentrale. De zakken daar zijn ±6 weken oud, je kunt bij sommige merken de branddatum zien. Dat is niet supervers maar ook niet stokoud. Maar het is natuurlijk reuze leuk om lokale branders te ondersteunen en veel nieuwe smaken te ontdekken.Hoe leuk en leerzaam zou het zijn om dat eens op de proef te nemen.Ik koop al tijden koffie van Italiaanse en Zwitserse merken online, zoals Diemme, Danesi, Blaser, Cagliari etc. Deze bevallen goed, maar zijn natuurlijk niet kakelvers. Sinds kort heb ik een goede upgrade gedaan van molen en machine en wil ik ook met echt verse bonen gaan experimenteren. Maar hoeveel scheelt dit eigenlijk in smaak en kwaliteit?
Koffiecentale bijvoorbeeld heeft een heleboel Italiaanse merken.
https://www.koffiecentrale.nl/koffie/italian-coffee
En espresso international heeft vele van deze merken ook leverbaar als vers.
https://www.espresso-international.com/fresh-coffee
Dan kan je echt de verschillen voor zo ver dat gaat met Italiaanse blends eens proeven.
Ik ga denk ik ook bij beiden een kleine bestelling plaatsen.
Berichtdoor Hk87 » do 18 jan 2024, 14:32
Berichtdoor Menn_o » do 18 jan 2024, 19:30
De laatste keer dat ik Diemme Oro kocht was die 27-10 gebrand en ik ontving die mid december. Maar die zakken verkopen ze nu nog https://www.koffiecentrale.nl/oro (18 maanden houdbaar, dus je kunt branddatum terugrekenen).6 weken is gewoon nog te doen als vers, welke bonen zijn dat?
Toen ik het ging rondvragen bij koffiecentrale liep het heel erg uiteen, van 1 jaar oud tot meest verse 10-12 weken voor kilo zakken.
Ik neem zelf nooit meer kilo zakken dus dat viel dan tegen bij koffiecentrale.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.