Wat drink je nu?
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Timo1979 » vr 20 dec 2019, 13:57
Das nie mis.....zit er bladgoud om de bonen?Links gekregen, blijkbaar een nieuwe brander uit Brussel.
Rechts gekocht in Aarhus tijdens een “werk” tripje, erg kostbaar (€17,5 250/g) maar die Kenya wat heerlijk vol en zoet. Alleen de Ethiopië moet ik nog proeven, kan niet wachten...
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Timo1979 » vr 20 dec 2019, 13:59
Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Keyser » vr 20 dec 2019, 14:34
Ik vind dat moeilijk te zeggen. Dit is de 'Colombia Kachulu organic filter branding'. Het zou smaken moeten hebben als: karamel, chocola en amandelen. Intensiteit 3 vd 5 bonen.Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Nu ben ik net nieuw in de filterkoffie/Aeropress tak. Vaak zijn de bitters nog te sterk. Het is mij 1 keer gelukt deze koffie in de goede richting te schenken met een redelijke balans en prettig zuurtje. De karamel is altijd goed op de voorgrond, lekker! De indruk die ik heb is dat het een vriendelijke/zachte koffie is. Maar voor een volgende koffie mag het zuur meer aanwezig zijn. Heb jij er één van Boot die je aanraad?
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Pti » vr 20 dec 2019, 15:25
Wat heb je geprobeerd om de zuren te temmen? Want de koffies die ik van boot heb gedronken vielen -hoewel dat al een poos geleden is- toen allemaal reuze mee...Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Ik drink nu al een maandje een natural Ethiopie Al's espresso en met een lage dosering, wat hogere temperatuur en lange langzame pre-infusie maken de zuren plaatst voor mooie zoete en zelfs kruidige tonen.
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Henrom » vr 20 dec 2019, 15:51
Heb van hoofdkwartier weer de natural Guiji gekocht( groen) ik rooster deze het liefst als filter.Wat heb je geprobeerd om de zuren te temmen? Want de koffies die ik van boot heb gedronken vielen -hoewel dat al een poos geleden is- toen allemaal reuze mee...Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Ik drink nu al een maandje een natural Ethiopie Al's espresso en met een lage dosering, wat hogere temperatuur en lange langzame pre-infusie maken de zuren plaatst voor mooie zoete en zelfs kruidige tonen.
Zet deze met V60 of Chemex. Heerlijk licht zoetje
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Timo1979 » za 21 dec 2019, 09:21
Ik heb eigenlijk flink zitten wisselen met hoeveelheid koffie, doorlooptijd en de maling van grof tot zeer fijn. Maar kreeg het niet in balans. Al bleef de crema ook nog redelijk bleekjes. De maling kreeg ik op een gegeven moment redelijk oké maar de zuurgraad bleef irritant aanwezig. Ik zocht inderdaad naar de cacao/hout/caramel tonen en waren er wel....maar zuurtje was onaantrekkelijk.Wat heb je geprobeerd om de zuren te temmen? Want de koffies die ik van boot heb gedronken vielen -hoewel dat al een poos geleden is- toen allemaal reuze mee...Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Ik drink nu al een maandje een natural Ethiopie Al's espresso en met een lage dosering, wat hogere temperatuur en lange langzame pre-infusie maken de zuren plaatst voor mooie zoete en zelfs kruidige tonen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Pti » za 21 dec 2019, 09:47
Zonde! Altijd jammer als je niet uit een koffie kunt halen wat erin zit, of wat je hoopt dat erin zit.... Temperatuur is trouwens niet op elke machine even makkelijk te regelen als tegenwoordig bij de dual boiler machines maar wel de makkelijkste manier om ongewenste zuren te temmen.
- gilleko B.
- Berichten: 5585
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » zo 22 dec 2019, 11:30
Zeker en vast. Met daarbij de opmerking bij experimenteren de zetboiler van minder heet naar meer heet te wijzigen. Afkoelen duurt langer. I.g.v dual boiler machine.Zonde! Altijd jammer als je niet uit een koffie kunt halen wat erin zit, of wat je hoopt dat erin zit.... Temperatuur is trouwens niet op elke machine even makkelijk te regelen als tegenwoordig bij de dual boiler machines maar wel de makkelijkste manier om ongewenste zuren te temmen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Keyser » zo 22 dec 2019, 13:38
Op het moment ben ik de laatste restjes, Yellow bourbon van het hoofdkwartier aan het opmaken. Heerlijke boon en die komt zeker terug. Echter ben ik vandaag veranderd van werkwijze door te beginnen met tellen bij het overhalen van de hendel. Voorheen deed ik dit vanaf de eerste druppel. Dit n.a.v. het filmpje van Promiteus. Deze verandering zorgde voor een grovere maling. Stand 15,5 naar 19 op de Niche. Het resultaat was dat de espresso veel meer in balans was. Nu nog even finetunen en over een tijd met een nieuwe kilo verder experimenteren.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign