Wat drink je nu?
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor we tigers » vr 12 mar 2021, 11:22
De Brazil Piantã van pti. Maandag gebrand. Met de Kinu uit de Robot. Echt heel erg lekker!
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » za 13 mar 2021, 09:11
Die ziet er om in te lijsten uit.Ethiopië Ganji Challa van Common Greens Coffee. Lekker
IMG_20210311_094817_tigr.jpg
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » di 16 mar 2021, 19:44
Mijn vrouw werkt aan haar gezondheid, maar krijgt geen espresso naar binnen gewerkt. Net voor het eerst amandelmelk geprobeerd op te schuimen. Denk dat eiwit vet verhouding er niet inzitten geen microfoam. Misschien door meer te oefenen, heb er geen goed geval bij. Zelf aan de espresso.
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor ronald22 » di 16 mar 2021, 22:05
Probeer eens de Malabar, vol met chocolade tonen. Die van mij is er dol op.Mijn vrouw werkt aan haar gezondheid, maar krijgt geen espresso naar binnen gewerkt. Net voor het eerst amandelmelk geprobeerd op te schuimen. Denk dat eiwit vet verhouding er niet inzitten geen microfoam. Misschien door meer te oefenen, heb er geen goed geval bij. Zelf aan de espresso.
Zo ik ook
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor bobbee » di 16 mar 2021, 22:11
Daarom ben ik destijds overgegaan op filterkoffie. En resultaat is dat als ik nu zou moeten kiezen tussen espresso of cappuccino e.d. of filterkoffie ik voor filterkoffie kies. Goede filterkoffie is echt heel lekker.Mijn vrouw werkt aan haar gezondheid, maar krijgt geen espresso naar binnen gewerkt. Net voor het eerst amandelmelk geprobeerd op te schuimen. Denk dat eiwit vet verhouding er niet inzitten geen microfoam. Misschien door meer te oefenen, heb er geen goed geval bij. Zelf aan de espresso.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Espresso » di 16 mar 2021, 22:36
Lebkov werd/word gebrand door single estate coffee.Een goede vriendin die een kg bonen kwam halen, bracht uit Rotterdam een pakje bonen voor mij mee, ook leuk.
Pak opengemaakt en eerste geur opgesnoven. Kwam weinig geur uit, maar verder bleek het een uitstekende boon te zijn van een hele goeie brander. Ietsje lichter dan wat ik zelf normaal brand, dus pre-infusie op 5 bar gezet. Kwam een verrukkelijke espresso uit. Zoet en speculaas-achtig, lekker begin van de dag.
IMG_0962.jpgIMG_0961.jpg
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor RoosW » do 18 mar 2021, 10:56
Heel saai, de Yellow Bourbon maar nu van Brandzaak (te vroeg is pas twee dagen [hmm of 1 1/2] geleden gebrand, maar mijn 'kliko bonen' stonden me zoooo tegen op het moment.
Vergeleken met de YB van het Hoofdkwartier, het lijkt wel een totaal andere boon, ik ervaar nauwelijks de scherpe zuren die de YB van het Hoofdkwartier had (mijn zoon bevestigde dat, vond hem te zuur om lekker te vinden, net als ik) Zou dat met de rooster duur te maken hebben (de bonen zijn duidelijk iets donkerder als die van HK)? Of beter, de HK bonen waren opvallend licht van kleur.
Ondanks de te vroege maling na het roosteren een redelijke bak, alleen was de crema haast meteen weg, en erg dun, en ik moest twee maal malen om een vol filter bakje te krijgen (4,6 seconden x 2, best veel) maar dat kan komen omdat ik de hele molen leeg gehaald heb en schoongemaakt, of het kan natuurlijk ook aan het te vroeg gebruiken liggen, geen idee wat het verschil is tussen koffie van 1 1/2 dag na branden en 5 dagen na branden, ik heb nog niet eerder gehad dat ik door mijn bonen heen was vlak voor ik nieuwe binnen kreeg.
Vergeleken met de YB van het Hoofdkwartier, het lijkt wel een totaal andere boon, ik ervaar nauwelijks de scherpe zuren die de YB van het Hoofdkwartier had (mijn zoon bevestigde dat, vond hem te zuur om lekker te vinden, net als ik) Zou dat met de rooster duur te maken hebben (de bonen zijn duidelijk iets donkerder als die van HK)? Of beter, de HK bonen waren opvallend licht van kleur.
Ondanks de te vroege maling na het roosteren een redelijke bak, alleen was de crema haast meteen weg, en erg dun, en ik moest twee maal malen om een vol filter bakje te krijgen (4,6 seconden x 2, best veel) maar dat kan komen omdat ik de hele molen leeg gehaald heb en schoongemaakt, of het kan natuurlijk ook aan het te vroeg gebruiken liggen, geen idee wat het verschil is tussen koffie van 1 1/2 dag na branden en 5 dagen na branden, ik heb nog niet eerder gehad dat ik door mijn bonen heen was vlak voor ik nieuwe binnen kreeg.
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: za 16 jan 2021, 11:20
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor KeesKoffie » do 18 mar 2021, 16:25
Vandaag ben ik begonnen met de Cubaanse bonen van het Hoofdkwartier. 3 shots later heb ik nog maar een kilo erbij besteld, dat zegt genoeg denk ik.
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor mr Blanc » do 18 mar 2021, 16:40
Ik ook overgegaan naar brandzaak ivm dat hun iets verder branden en de zuren wat meer naar mijn smaak zijn. de YB vind ik nu erg lekker net als de ethiopia Malen duurt idd wel wat langer...dacht dat t aan mij lag misschien iets hardere boon ofzo? geen ideeHeel saai, de Yellow Bourbon maar nu van Brandzaak (te vroeg is pas twee dagen [hmm of 1 1/2] geleden gebrand, maar mijn 'kliko bonen' stonden me zoooo tegen op het moment.
Vergeleken met de YB van het Hoofdkwartier, het lijkt wel een totaal andere boon, ik ervaar nauwelijks de scherpe zuren die de YB van het Hoofdkwartier had (mijn zoon bevestigde dat, vond hem te zuur om lekker te vinden, net als ik) Zou dat met de rooster duur te maken hebben (de bonen zijn duidelijk iets donkerder als die van HK)? Of beter, de HK bonen waren opvallend licht van kleur.
Ondanks de te vroege maling na het roosteren een redelijke bak, alleen was de crema haast meteen weg, en erg dun, en ik moest twee maal malen om een vol filter bakje te krijgen (4,6 seconden x 2, best veel) maar dat kan komen omdat ik de hele molen leeg gehaald heb en schoongemaakt, of het kan natuurlijk ook aan het te vroeg gebruiken liggen, geen idee wat het verschil is tussen koffie van 1 1/2 dag na branden en 5 dagen na branden, ik heb nog niet eerder gehad dat ik door mijn bonen heen was vlak voor ik nieuwe binnen kreeg.
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign