Wat drink je nu?
- martinierius
- Berichten: 306
- Lid geworden op: do 16 okt 2014, 09:41
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor martinierius » di 03 dec 2019, 16:03
Mister LGB van caffenation met het 'advanced leverprofile': 18g in 42g uit:
Lekker!
Lekker!
DE1+ 1.1 || KINU M47,M68 || Niche || Behmor 1600 PLUS
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Timo1979 » di 03 dec 2019, 16:08
Er zijn mensen die helemaal idolaat van trekdrop zijn.Trekdrop joh? Van een Braziliaan... dat hoor je niet vaak. Klinkt niet veelbelovend
Morgen nog eens proberen. De maling mag nog iets fijner. Als ik nu nog een kopje neem ga ik stuiterend de nacht in.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor fransg » di 03 dec 2019, 16:29
Ik vind het altoos moeilijk om een adequate beschrijving te geven van de smaak en dus heb ik er even zo'n groot 'koffie smaakwiel' bijgepakt om tijdens het proeven aan te kunnen tekenen wat ik er allemaal 'uithaal' en dan kom ik op: "behoorlijk lekker, echt smullen, zeer aangenaam van smaak, de betere espresso als je het mij vraagt."
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » di 03 dec 2019, 17:04
Afgelopen zaterdag WSET Ii Examen gedaan, maar dat is voor wijn. Zag een.smaakwiel op het Internet, nu voor koffie. maar ja, wordt wel ingewikkeld allemaal,.dus sluit mij.bij Frans Goddijn's smaakprofiel aan
BTW die.herfstkoffie van het Hoofdkwartier is een bijzondere. Proefde kruidigheid met een perensnoepje zuurtje. Smaak aangenaam bleef aangenaam lang hangen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
BTW die.herfstkoffie van het Hoofdkwartier is een bijzondere. Proefde kruidigheid met een perensnoepje zuurtje. Smaak aangenaam bleef aangenaam lang hangen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor namor » di 03 dec 2019, 17:48
Eigengebrande Congolese boontjes, tuurlijk groen van Het Hoofdkwartier.
Het ziet heeeel mooi uit op papier in het bakje. Ik zou graag proeven.
#87 .... om zuurtjes ff te tammen?
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » di 03 dec 2019, 19:30
Hoofdkwartier De Herfstkoffie
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor bobbee » di 03 dec 2019, 20:24
Een keertje fascino besteld met de Black friday actie.
Deze Costa Rica vind ik persoonlijk te "rokerig". Donker gebrand. Maar ik snap wel dat mensen dit heel lekker kunnen vinden. Het is een dikke cacao smaak en met een schepje suiker wordt het een warme stroperige bonbon.
Ik heb hem gezet met de pavoni met 16,5 gram koffie, pre infusie op 1 bar tot de puck verzadigd was. Daarna groep opnieuw gevuld en tot 10 gr espresso druk op 6 a 7 bar, daarna tot 28 gram druk op 5 bar en tussendoor bij ~15 gram een fellini.
Ik heb ook nog een peru besteld, die is wat lichter gebrand en daar verwacht ik wat meer richting mijn smaak van.
Deze Costa Rica vind ik persoonlijk te "rokerig". Donker gebrand. Maar ik snap wel dat mensen dit heel lekker kunnen vinden. Het is een dikke cacao smaak en met een schepje suiker wordt het een warme stroperige bonbon.
Ik heb hem gezet met de pavoni met 16,5 gram koffie, pre infusie op 1 bar tot de puck verzadigd was. Daarna groep opnieuw gevuld en tot 10 gr espresso druk op 6 a 7 bar, daarna tot 28 gram druk op 5 bar en tussendoor bij ~15 gram een fellini.
Ik heb ook nog een peru besteld, die is wat lichter gebrand en daar verwacht ik wat meer richting mijn smaak van.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor fransg » di 03 dec 2019, 20:29
Ik mikte op lichter. De eerste batch was veels te donker met ik meen #78 maar die was, toen ik m proefde (voordat ik het in 2 enveloppen verzond aan mijn zus en aan een vriendin die allebei van donker houden) eigenlijk best lekker, zoet chocolade.Het ziet heeeel mooi uit op papier in het bakje. Ik zou graag proeven.
#87 .... om zuurtjes ff te tammen?
De derde batch dacht ik een stuk lichter nog te doen maar bleek #91 dus hoewel die heel dichtbij mijn gewoonlijke #95 doel zit, volgende nog weer lichterder.
Als je wil proeven, wees welkom
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » di 03 dec 2019, 20:38
Ik geloof dat ik aan de Tonino moet
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor namor » di 03 dec 2019, 20:59
Bedankt, Frans. Ik ga proberen komende dagen helemaal toevalig ergens bij jou in de buurt zijnIk mikte op lichter.Het ziet heeeel mooi uit op papier in het bakje. Ik zou graag proeven.
#87 .... om zuurtjes ff te tammen?
Als je wil proeven, wees welkom
Welicht voor die boon is dit kleurtje juist de beste voor espresso.... anders moet straks Londonium PI device flink aan de bak
Voor filter zou ik uiteraard lichter branden maar voor espresso #95-100 zou het te 'fries' met 'te zuurtjes' zijn.
... echte Afrika, Kenia ++
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign