Wat drink je nu?
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Pti » do 31 okt 2019, 10:50
Hij is wat heftiger op de zuren deze keer, verandering van spijs doet eten toch De Congo is echt heftig als single origine espresso, maar als je met deze 3AF en beetje speelt zit er echt wat moois in. Bergamot en zwarte thee aroma, citroenthee en lichte melkchocolade, beetje peperig in de finish.
Temp omhoog, dosis omlaag is het beginpunt en geen korte zetratio dan krijg je tomaat!
Temp omhoog, dosis omlaag is het beginpunt en geen korte zetratio dan krijg je tomaat!
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Pti » vr 01 nov 2019, 07:41
Ik ben (zonder pre-infusie meegerekend) zelf niet zo'n fan van lange doorlooptijden. Het is een beetje iets persoonlijks maar ik vind shots die 30sec lopen al snel wat wrang. Maar gebruik gewoon je "ball-park" doorlooptijd die je ook voor andere espresso pakt.Dus 96 graden, afhankelijk van de machine.
Hoeveel gram raad je aan? En boven de 25 sec doorlooptijd?
Dosering 1 of 2 gram lager dan wat je normaal doet, brew-ratio 10a20% hoger dus bijvoorbeeld 1:2,2 en vanaf daar beetje tweaken.
De mindere crema waar je eerder over schreef is een resultaat van de lichtere branding en niets om je zorgen over te maken. Volgende keer pak je gewoon lekker een COL oid en dan kan je weer mooi strepen trekken
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Keyser » vr 01 nov 2019, 08:04
Dank je wel Wat is overigens een COL?
De tijd die ik noem is meer op basis wat ik dacht te hebben begrepen tot nu toe:
Rode draad:
Koffie met sterkere zuren 25 sec en hoger.
Koffie met bitters 25 en lager.
Daaruit aanpassen.
Klopt dit?
De tijd die ik noem is meer op basis wat ik dacht te hebben begrepen tot nu toe:
Rode draad:
Koffie met sterkere zuren 25 sec en hoger.
Koffie met bitters 25 en lager.
Daaruit aanpassen.
Klopt dit?
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Pti » vr 01 nov 2019, 08:32
Dat klopt zeker, maar het is slechts een indicatie. En in de nieuwe wereld van pre-infusie, flow profiling en afbouwende drukprofielen zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos...
COL is codetaal voor Colombia
COL is codetaal voor Colombia
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor Pti » vr 01 nov 2019, 19:23
Het bestuur heeft vandaag pumpkin pie gemaakt en er is gecondenseerde melk over, dus straks grijp ik mijn kans voor een café bombón met een mooi likeurtje erbij. De tandarts wrijft vast in zijn handjesIMG_0868.JPG
Zojuist voor mijn vrouw een Café Bombón gemaakt. Ik heb er voor mezelf ook maar eentje gemaakt, maar wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Echt een te grote klap zoetheid voor mij. Mijn vrouw echter wil er morgenavond na het eten weer eentje.
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor we tigers » vr 01 nov 2019, 19:26
“Het bestuur”
Die voeg ik meteen toe aan de vocabulaire hier.
Die voeg ik meteen toe aan de vocabulaire hier.
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » vr 01 nov 2019, 19:28
Zie ik daar een Rickenbacker?“Het bestuur”
Die voeg ik meteen toe aan de vocabulaire hier.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor we tigers » vr 01 nov 2019, 21:01
Jazeker!Zie ik daar een Rickenbacker?“Het bestuur”
Die voeg ik meteen toe aan de vocabulaire hier.
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign