Wat drink je nu?
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » vr 20 mar 2020, 20:11
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor @3aan » za 21 mar 2020, 08:08
Begonnen, op advies van Cremalover om wat donkerder gebrande bonen te kopen, aan Italiano van Fascino (met de actie gratis verzenden vanaf 15 euro). Eindelijk weer de pit die ik zoek, lichter gebrand is toch niet echt mijn ding. Btw branddatum was echt erg vers max 2/3 dagen oud TOP!!!
Zo te lezen ben je jammergenoeg gelijk aan die bonen begonnen, als je eerst maar een weekje geduld had gehad, dan zou je koffie nog veel beter op smaak zijn geweest.
Ik ben geen voorstander van Crema toria brandingen, maar dit moet echt beter kunnen, mijn lichte brandingen laat ik flink rusten, het ligt aan de soort en type boon, maar tussen de 10 en 14 dagen zit je pas aan de top van de smaak, we zijn nu een Cuba aan het gebruiken, die begon in de derde week pas echt goed op smaak te komen.
De betreffende koffie;
ALTURA LAVADO
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor gilleko B. » za 21 mar 2020, 15:33
Zuiden van Frankrijk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor cremalover » za 21 mar 2020, 18:55
Je chargeert.Een donkerder en meer op smaak gebrande boon is natuurlijk niet gecremeerd.Begonnen, op advies van Cremalover om wat donkerder gebrande bonen te kopen, aan Italiano van Fascino (met de actie gratis verzenden vanaf 15 euro). Eindelijk weer de pit die ik zoek, lichter gebrand is toch niet echt mijn ding. Btw branddatum was echt erg vers max 2/3 dagen oud TOP!!!
Zo te lezen ben je jammergenoeg gelijk aan die bonen begonnen, als je eerst maar een weekje geduld had gehad, dan zou je koffie nog veel beter op smaak zijn geweest.
Ik ben geen voorstander van Crema toria brandingen, maar dit moet echt beter kunnen, mijn lichte brandingen laat ik flink rusten, het ligt aan de soort en type boon, maar tussen de 10 en 14 dagen zit je pas aan de top van de smaak, we zijn nu een Cuba aan het gebruiken, die begonE in de derde week pas echt goed op smaak te komen.
De betreffende koffie;
ALTURA LAVADO
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor namor » zo 22 mar 2020, 13:15
Prachtig! Vooral kleur van espresso
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor namor » zo 22 mar 2020, 13:19
Iets anders .... voorlopig op gas ipv in zandbak.
.... en mijn soepje wordt beter en beter.
Prachtige Ethiopië natural bonen van Hoofdkwartier, zelfgebrand voor espresso.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
.... en mijn soepje wordt beter en beter.
Prachtige Ethiopië natural bonen van Hoofdkwartier, zelfgebrand voor espresso.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Wat drink je nu?
Berichtdoor bobbee » zo 22 mar 2020, 13:30
Genoeg chocola voor erbij ook!espressos-01-L1000457-200322.jpg
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign