Hoe "reset" je de smaak papillen?
Re: Hoe
Berichtdoor namor » za 29 sep 2018, 16:52
om nasmak weg te werken (voor whisky of koffie) spoel ik mond met heel lichte groene of oolong thee of ff theeblaadje op de tong.
.... maar koffie boon lijkt me uiteraard toepasselijke en ik heb die altijd liggen
bedankt voor advies en uiteraard heel mooi topic
.... maar koffie boon lijkt me uiteraard toepasselijke en ik heb die altijd liggen
bedankt voor advies en uiteraard heel mooi topic
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Berichtdoor bobbee » za 29 sep 2018, 20:09
Even terugkoppeling :
Kouwen op een koffieboon Wat een fijne tip!
Net getest na het eten en de koffie smaakt meteen goed! Doel bereikt!
Kouwen op een koffieboon Wat een fijne tip!
Net getest na het eten en de koffie smaakt meteen goed! Doel bereikt!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Berichtdoor swimmer » zo 30 sep 2018, 19:33
Hmja vroegah kauwde ik ook altijd een boontje of twee weg om op de smaak te komen ( dan weet je ook meteen of je in de buurt zit met je extractie ) maar tegenwoordig gebruik ik ook vaak een snoep tomaatje ...
:: Dallacorte mini E4 plus :: Lagom P64 :: Ceado E37S (te koop) :: Mahlkönig Vario 2. gen steel burrs :: Haus & Feldgrind :: Hario V60 & Delter Coffee Press & Aeropress & Kalita & Karlsbader Kanne ::
Re: Hoe
Berichtdoor swimmer » zo 30 sep 2018, 21:29
Ik snap hem niet eensJe drinkt graag Kenya?
#flauwegrap Kenya koffie is heerlijk <3
:: Dallacorte mini E4 plus :: Lagom P64 :: Ceado E37S (te koop) :: Mahlkönig Vario 2. gen steel burrs :: Haus & Feldgrind :: Hario V60 & Delter Coffee Press & Aeropress & Kalita & Karlsbader Kanne ::
Re: Hoe "reset" je de smaak papillen?
Berichtdoor Heseven » ma 01 okt 2018, 08:20
Interessant onderwerp!
Wat de meeste indruk op mij heeft gemaakt was een koffie uit indonesië na het tandenpoetsen :/. Geen aanrader.
Vanuit één van mijn andere hobby's, het groeien van verschillende soorten pepers, weet ik wel dat vet en alcohol een remedie bieden. Maar dan hebben we het natuurlijk niet zozeer over de smaakreceptoren..
Sterk smakende kruiden zijn natuurlijk iets anders als scherp/pikant eten door pepers!
Misschien moet je het eten van kruiden afstemmen op de koffie, wie weet wat voor smaaksensaties je kunt combineren
Verstuurd vanaf mijn Crystal met Tapatalk
Wat de meeste indruk op mij heeft gemaakt was een koffie uit indonesië na het tandenpoetsen :/. Geen aanrader.
Vanuit één van mijn andere hobby's, het groeien van verschillende soorten pepers, weet ik wel dat vet en alcohol een remedie bieden. Maar dan hebben we het natuurlijk niet zozeer over de smaakreceptoren..
Sterk smakende kruiden zijn natuurlijk iets anders als scherp/pikant eten door pepers!
Misschien moet je het eten van kruiden afstemmen op de koffie, wie weet wat voor smaaksensaties je kunt combineren
Verstuurd vanaf mijn Crystal met Tapatalk
Re: Hoe
Berichtdoor pichichi » ma 01 okt 2018, 10:48
Ik snap 'm wel! Kenya koffie heeft weleens een (snoep)tomaatachtige smaak. Het mooiste als dit in combi met wat rood/donker fruit gaat.Ik snap hem niet eensJe drinkt graag Kenya?
#flauwegrap Kenya koffie is heerlijk <3
Ik roep dan altijd Roosvicee! (en Engelstaligen "Ribena")
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Hoe
Berichtdoor Pti » do 04 okt 2018, 15:49
Goede gewurztraminer bij kruidig Aziatisch eten gaat prima hoor, heerlijk.In Italië geleerd en werkt thuis ook bijna altijd heel aardig: een klein glaasje Spa Rood.
Je wilt de crypten tussen de papillen leegspoelen, zodat alle receptoren weer vrij en onbevlekt voor de koffiearoma's openstaan.
Het probleem is dat veel pittige en sterke kruiden niet goed wateroplosbaar zijn. Dan helpt een sterke bubbel nog wel (bijna alleen om mechanische redenen).
Nog beter is een (half)zoete witte wijn bij Aziatisch eten drinken. En de laatste slok bewaren tot na de laatste hap
In de ethanol, hoewel laag in percentage, kunnen de hydrofobe kruiden vaak wel oplossen. Dan even naspoelen met Spa Rood en klaas is Kees. Of iets met meer ethanol, of inderdaad iets eten wat de vetten kan opnemen.
Een andere optie is altijd een atjar maken bij pittig eten. Dat neutraliseert als één van de weinige genoemde opties echt het pittige. Bij sommige mensen werkt een goed kleverige pandanrijst ook goed, maar dat is misschien niet verstandig voor een snelle koffie erna.
(Het gehele probleem doet me denken aan de moeilijkheden van wijn bij pittig eten of juist ijs kiezen. Voedingsmiddelen die de papillen verlammen kunnen funest zijn voor smaakbeleving van fijne dranken.)
- cremalover
- Berichten: 6468
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Hoe
Berichtdoor cremalover » do 04 okt 2018, 18:22
Underberg.Wij deden dat een jaar of 50 terug stiekem bij oma in de koffie.Die werd dan onpasselijk.Logisch.Goede gewurztraminer bij kruidig Aziatisch eten gaat prima hoor, heerlijk.In Italië geleerd en werkt thuis ook bijna altijd heel aardig: een klein glaasje Spa Rood.
Je wilt de crypten tussen de papillen leegspoelen, zodat alle receptoren weer vrij en onbevlekt voor de koffiearoma's openstaan.
Het probleem is dat veel pittige en sterke kruiden niet goed wateroplosbaar zijn. Dan helpt een sterke bubbel nog wel (bijna alleen om mechanische redenen).
Nog beter is een (half)zoete witte wijn bij Aziatisch eten drinken. En de laatste slok bewaren tot na de laatste hap
In de ethanol, hoewel laag in percentage, kunnen de hydrofobe kruiden vaak wel oplossen. Dan even naspoelen met Spa Rood en klaas is Kees. Of iets met meer ethanol, of inderdaad iets eten wat de vetten kan opnemen.
Een andere optie is altijd een atjar maken bij pittig eten. Dat neutraliseert als één van de weinige genoemde opties echt het pittige. Bij sommige mensen werkt een goed kleverige pandanrijst ook goed, maar dat is misschien niet verstandig voor een snelle koffie erna.
(Het gehele probleem doet me denken aan de moeilijkheden van wijn bij pittig eten of juist ijs kiezen. Voedingsmiddelen die de papillen verlammen kunnen funest zijn voor smaakbeleving van fijne dranken.)
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign