Handleiding voor de beginner in espresso

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5784
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Berichtdoor Spironski » wo 19 sep 2018, 21:22

We zijn, net als jij, gewoon liefhebbers hè? En we zijn allemaal ook ooit eens onderaan begonnen. Hou vol, je komt er zeker!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Detje
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 04 nov 2018, 17:44

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Berichtdoor Detje » zo 04 nov 2018, 17:48

Super geschreven ben er heel blij mee. Ben voor mijn werk een workshop aan het maken dus alle waarheden tussen alle onzin die verteld worden zijn super welkom.

paultje_bos
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 17 nov 2013, 22:42

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Berichtdoor paultje_bos » ma 10 jun 2019, 08:48

Hoi allemaal, ik probeer mijn zet-skills wat te verbeteren. Nu loop ik tegen het volgende “probleem” aan. Als ik 7 gram koffie in mn bakje doe, dan kan ik hem bijna naar tampen, vanwege de rand in het bakje. Moet ik er dan gewoon meer koffie in doen? Of gaat dan de “vuistregel” er aan?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Wijmaar
Berichten: 160
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Berichtdoor Wijmaar » ma 10 jun 2019, 08:58

Helaas, geen ervaring met 7g bakje, maar daar ligt misschien ook direct je antwoord aangezien bijna niemand hier een enkel (7g) bakje gebruikt. Ik zou lekker beginnen met het dubbele bakje, stuk eenvoudiger en als de de ratio 1:2 aanhoudt heb je ook een fatsoenlijke espresso.

Pti
Berichten: 1356
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Berichtdoor Pti » ma 10 jun 2019, 09:32

Jup enkele bakjes zijn bijzonder lastig. Als je het goed wil doen heb je er speciale enkele bakjes en speciale kleine tampers voor. Maar een (dubbele) espresso van tenminste 14gram droge koffie is de standaard.

ronald22
Berichten: 149
Lid geworden op: vr 25 dec 2009, 00:47

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Berichtdoor ronald22 » ma 10 jun 2019, 10:12

Ik zou een 14 grams aanschaffen. De koffie gaat dan beter smaken.
Brewtus III met ISM douchescherm, Mazzer Mini E type A (SSP schijven!) , VST La Marzocco Strada 7 en 17 grams. Vario mahlkonig.

paultje_bos
Berichten: 7
Lid geworden op: zo 17 nov 2013, 22:42

Re: Handleiding voor de beginner in espresso

Berichtdoor paultje_bos » ma 10 jun 2019, 21:39

Haha, grappig, ben juist van mn 14 gram bakje naar 7 gram gegaan omdat ik dacht zo het kom verbeteren. Maar thanks voor de tip, ga me daar op richten!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Terug naar “Alles voor beginners”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron