De 9 regels van Koffiepraat

Gebruikersavatar
Martijn
Beheerder
Berichten: 1814
Lid geworden op: zo 30 dec 2007, 11:28
Locatie: Den Bosch
Contacteer:

De 9 regels van Koffiepraat

Berichtdoor Martijn » vr 16 nov 2012, 17:05

-Wees respectvol
Behandel anderen altijd zoals je zelf behandeld zou willen worden.

-Wees geduldig
Er zitten mensen op het forum van alle ervaringsniveaus.

-Blijf on topic
Er zijn voldoende plaatsen voor andere gespreksonderwerpen.

-Wees open en eerlijk
Veel mensen die hier komen baseren hun aankoop op informatie die hier verstrekt wordt.
De bron waar jij informatie vandaan haalt, en waar jij je mening op baseert, kan van belang zijn bij het interpreteren van jouw post.
Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om aan te geven of je uit persoonlijke ervaring spreekt, dat je het ergens gelezen hebt, of dat het gaat om algemeen aangenomen feiten (Waar toepasselijk kun je linken naar je bron).

-Probeer het gesprek op niveau te houden of brengen
Probeer je van te voren in te lezen, d.m.v. FAQ's en eventuele bestaande topics (gebruik de zoekfunctie).
Beginnersvragen zijn welkom, maar de kans op een nuttige reactie wordt vele malen groter als je alvast zelf research hebt gedaan. Lees bijvoorbeeld de Handleiding voor Beginners. Als je een vraag stelt, geef dan ook aan wat je zelf al hebt geprobeerd om de vraag te beantwoorden / het probleem op te lossen. Vermeld alle informatie die relevant is voor je vraag/probleem: meestal dus onder andere welke apparatuur en welke koffie je gebruikt.
N.B.: we krijgen veel vragen over defecte volautomaten, die helaas vaak niet beantwoord worden. Dat komt niet doordat er onwil is om de vraag te beantwoorden, maar vaak doordat er simpelweg geen kennis aanwezig is over veel van de volautomaten.

-Vermijd cross-posting
Veel van de leden komen ook op andere koffie fora, vermijd cross-posting of link anders naar je posting op de andere site om dubbele antwoorden te voorkomen.

-Jezelf voorstellen wordt gewaardeerd maar is niet verplicht
Dit forum is behoorlijk hecht en daarom wordt het gewaardeerd als je jezelf even voorstelt. Het is echter niet verplicht.

-Plaats foto's van maximaal 1100px breedte/hoogte
Dit verhoogt de leesbaarheid van je post en zichtbaarheid van je foto. Weet je niet hoe je je foto kan verkleinen? Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van http://www.shrinkpictures.com/ . Een makkelijk alternatief is een linkje plaatsen naar je foto.

-Accepteer de beslissing van een moderator
Het zijn vrijwilligers die hun best doen om de discussie te leiden en kennis te delen.
Voldoet een post niet aan de regels? Gebruik dan de 'meld dit bericht'-knop (uitroepteken-knop rechtsboven in een post).


Bovenstaande lijst is niet een uitvoerige lijst met alle mogelijke dingen die niet mogen, vele van jullie zitten lang genoeg op internetfora om algemene regels zoals "Geen persoonlijke aanvallen" en "Geen commerciële postings" (behalve in het subforum Webwinkels, advertorials & andere aanbiedingen) te kennen en deze worden dus bekend geacht.
Martijn Verhaeg
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu

Terug naar “Alles voor beginners”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten