boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Erik82
Berichten: 2714
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor Erik82 » do 09 jul 2015, 06:22

Dat is precies wat de bedoeling is bij licht gebrande bonen bonen. Minder doseren, fijner malen en een wat hogere temperatuur.

Niks bijzonders aan maar gewoon hoe je het zou moeten doen. Anders krijg je inderdaad zure koffie en dat is de fout die vele maken. De meeste mensen geven de boon de schuld terwijl ze zelf de verkeerde techniek gebruiken.

Licht en donker gebrande bonen vereisen een andere techniek.

Nelus
Berichten: 69
Lid geworden op: za 09 dec 2017, 22:10
Locatie: NH

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor Nelus » za 23 mar 2019, 17:53

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bijlagen
IMG_0507.JPG
Faema Lambro - Mazzer SJ

cremalover
Berichten: 3228
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » zo 24 mar 2019, 12:23

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3
Beetje suiker bij espresso,paar druppels water bij whiskey,violen op vliezen.

Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 416
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor GuidovW » di 26 mar 2019, 21:05

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D
Gr, Guido

cremalover
Berichten: 3228
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor cremalover » wo 27 mar 2019, 07:00

1,7 Bar kan ook :ugeek:

Kidding. Manometer begint op 0,5, dus keurig 1,2.
Proef overigens wel verschil met 1,2 en 1,4 (echte druk) waarbij de 1,4 donkerder en "zuid italiaans" smaakt en ook ruikt. Crema kastanje bruin ipv goudbruin.
1,2 is goed momenteel. Lager merk ik wel meer zuurtjes en minder mooie extractie.
Bij mij staat de druk al jaren op 1.3

Je hebt hem toch nog maar net? :?: :D
6 jaar.
Beetje suiker bij espresso,paar druppels water bij whiskey,violen op vliezen.

Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 416
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor GuidovW » wo 27 mar 2019, 21:01

Ohw.... 8-)
Gr, Guido

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 4504
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller

Berichtdoor bobbee » wo 27 mar 2019, 21:02

Ohw.... 8-)
Volgens mij heb jij cremalover zijn pavoni in gedachten en cremalover heeft het hier over zijn izzo Pompeï. Kan zijn dat daar de verwarring vandaan komt?
Espresso gear: || Bezzera BZ10 || LaPavoni prof || Niche Zero ||
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress|| GABI dripmaster A + B || Kalita wave || Kinu M47 || Kinu M47Traveler || Comandante C40 MK3 ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||


Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten