hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor cremalover » vr 03 mei 2019, 09:28
Toevallig heb ik nu Yellow Bourbon in mijn hopper .
En die koffie neigt totaal niet naar zuur maar is een en al zoetigheid.
Nu zullen sommigen zeggen Cremalover maakt van alle bonen houtskool maar zeg zelf.Valt toch wel mee?
En die koffie neigt totaal niet naar zuur maar is een en al zoetigheid.
Nu zullen sommigen zeggen Cremalover maakt van alle bonen houtskool maar zeg zelf.Valt toch wel mee?
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor fuel » vr 03 mei 2019, 09:35
Meten jullie dat na de eerste drup in kopje? Net een Strega en ben nog zoekende, nu standaard steeds 19 gr. in het bijgeleverde 16 gr. Strega bakje. Doorloop na eerste druk hou ik 25 a 27 aan wat dan ong. 39 a 40 gr. espresso opleverd.Meestal tussen de 32 en 45 seconden (strega).Ik denk ook dat ik het in een langere doorloop moet zoeken..hoe lang is jouw doorloop bij de strega?
Groeten Edward
Smaak is niet slecht maar de bonen die ik nu heb zijn wat te fruitig, hou niet van dat zuurtje.
Nu EL SALVADOR HIMALAYA van Koffielab gekocht. Volgende week eens kijken of dat meer mijn ding is.
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor cremalover » vr 03 mei 2019, 09:49
Shotje Yellow Bourbon van begin tot eind.In VVS.
Enige waar ik op let is de uitloop.
Enige waar ik op let is de uitloop.
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor fransg » vr 03 mei 2019, 09:56
Valt goed mee!Nu zullen sommigen zeggen Cremalover maakt van alle bonen houtskool maar zeg zelf.Valt toch wel mee?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor fransg » vr 03 mei 2019, 09:59
Die zou ik ook lustenShotje Yellow Bourbon van begin tot eind.In VVS.
Enige waar ik op let is de uitloop.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor Ednar » vr 03 mei 2019, 19:51
Bedankt iedereen voor de tips.
Heb even alle ocd overboord gegooid en lekker op gevoel.
Donkerdere branding doet ook wonderen, ik ben er nog niet, maar smaakt al een stuk beter.
Ook heb ik de piston eruit gehaald en opnieuw ingevet, waardoor deze niet meer stotterend terug gaat in positie..
Waanzinnige machine.
Groeten Edward
Heb even alle ocd overboord gegooid en lekker op gevoel.
Donkerdere branding doet ook wonderen, ik ben er nog niet, maar smaakt al een stuk beter.
Ook heb ik de piston eruit gehaald en opnieuw ingevet, waardoor deze niet meer stotterend terug gaat in positie..
Waanzinnige machine.
Groeten Edward
Londinium L r - Ceado E 37S - Ims baskets - St. Anthony tampers - Brandzaak bonen
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor Pti » vr 03 mei 2019, 22:00
Hardop gelachen! En inderdaad dat valt reuze mee.
Nu zullen sommigen zeggen Cremalover maakt van alle bonen houtskool maar zeg zelf.Valt toch wel mee?
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor Capulus » vr 03 mei 2019, 22:22
2 K30's. Toe maar;)Shotje Yellow Bourbon van begin tot eind.In VVS.
Enige waar ik op let is de uitloop.
Espresso; Bezzera Strega; Niche zero.
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Filter: Kinu m47; V60, Aeropress ...
Roaster: Huky500
Re: hoe krijg ik een zoetere koffie uit mijn levermachine
Berichtdoor xpresso » za 01 jun 2019, 11:38
Heb je je manual van Reiss (van Londinium) al gelezen? Hij geeft aan dat je met de Londinium R het beste kan beginnen met 16.5-17.5 gram, 25 seconden en 30 gram. En even terug naar de door londinium bijgeleverde filter. Ik ben zeer zeker geen specialist op koffiegebied, maar om te beginnen met het verwijderen van een aantal variabelen is geen slechte keuze. Ik zit qua koffiesmaak dicht bij jouw keuze en heb er ook mee zitten spelen. Ik heb nu een costa rica Caturra, 16.5 gram, 25 seconden en ongeveer 30 gram met IMS pro Barista filter en stevige tamp.
suc6.
suc6.
Macap M7Dz
Kees van der Westen Speedster
Kees van der Westen Speedster
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign