Bezzera Strega
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » zo 03 nov 2019, 19:44
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor fuel » zo 03 nov 2019, 19:54
Bedankt Bobbee, ga ik doen!!Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » zo 03 nov 2019, 21:59
Je hebt PMBedankt Bobbee, ga ik doen!!Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » do 05 mar 2020, 21:58
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor Youssef » za 07 mar 2020, 18:04
Hoe doen jullie demelk met de strega? ik struggle nog om de perfecte melk te krijgen voor latte art.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » za 07 mar 2020, 22:36
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » za 07 mar 2020, 23:45
Leuke techniek, ik deed het meestal bij 10 secProbeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Dit ga ik uitproberen.
Soms duurt het langer dan 10 seconden en pas deze techniek toe. Heb jij dat ook dat het langer kan duren dan 10 sec?
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » zo 08 mar 2020, 08:54
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor Youssef » zo 08 mar 2020, 14:34
Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor fransg » zo 08 mar 2020, 14:42
Je kunt eens een filmpje maken van de doorloop. Als die mooi gelijkmatig is, zonder sproeiers, niet te snel en vooral ook niet te traag en het smaakt ook nogeens verrukkelijk, dan ben je er.Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Duurt de pre-infusie je te lang, dan bij zelfde dosering iets grover malen (en dus iets korter malen ook).
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.