Bezzera Strega
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » zo 03 nov 2019, 19:44
Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor fuel » zo 03 nov 2019, 19:54
Bedankt Bobbee, ga ik doen!!Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » zo 03 nov 2019, 21:59
Je hebt PMBedankt Bobbee, ga ik doen!!Oh dat van beginner boon moet je echt loslaten inderdaad. Er is geen sekte van licht aangebrande bonen mensen hoor!
Je smaak bepaalt wat jij wilt maken. Niemand die je daar op af kan rekenen.
Lekker genieten.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » do 05 mar 2020, 21:58
Ik ben benieuwd hoe lang jullie de pre infusion duurt en of je deze ook eerder laat stoppen bij een bepaalde voorkeur.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor Youssef » za 07 mar 2020, 18:04
ik een paarseconde, maar voor de hendel helemaal boven is haal ik t kopje al weg.
Hoe doen jullie demelk met de strega? ik struggle nog om de perfecte melk te krijgen voor latte art.
Hoe doen jullie demelk met de strega? ik struggle nog om de perfecte melk te krijgen voor latte art.
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » za 07 mar 2020, 22:36
Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » za 07 mar 2020, 23:45
Leuke techniek, ik deed het meestal bij 10 secProbeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Dit ga ik uitproberen.
Soms duurt het langer dan 10 seconden en pas deze techniek toe. Heb jij dat ook dat het langer kan duren dan 10 sec?
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor bobbee » zo 08 mar 2020, 08:54
Ik heb geen strega meer maar doe het nu met de pavoni. Met de pre infusie spelen beïnvloed veel van de smaak. Het kan langer duren en als dat goed smaakt houden zo, anders dosering of maalgraad aanpassen en proeven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor Youssef » zo 08 mar 2020, 14:34
Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.Probeer pre infusie eens op gevoel. Dus probeer met pre infusie puck te verzadigen van water.
Met pomp aan kamer vullen, hevel klein stukje omhoog zodat pomp uit gaat. Dan wachten tot onderkant van filterbakje over geheel met koffie is bedekt. Dan hevel verder omhoog om druk erop te zetten.
Als de smaak nog niet naar wens is dan volgende keer seconden tellen dat pomp aan is. Probeer het eens met 5 sec en of het dan lukt om de puck te verzadigen. 10 sec, 3 sec etc... Net zolang tot je mooie smaak hebt. Maalgraad ook aanpassen aan de hand van uitloop en smaak.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Londinium L R 24 + Niche zero - volg me op insta: barista_yous (als je tips heb voor mijn insta altijd welkom)
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor fransg » zo 08 mar 2020, 14:42
Je kunt eens een filmpje maken van de doorloop. Als die mooi gelijkmatig is, zonder sproeiers, niet te snel en vooral ook niet te traag en het smaakt ook nogeens verrukkelijk, dan ben je er.Thanks ga ik doen, als ik nu een mooiedoorloop heb met een X maling.
Houd ik maling hetzelfs ook bij langere pre infusie?
Duurt de pre-infusie je te lang, dan bij zelfde dosering iets grover malen (en dus iets korter malen ook).
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: cremalover en 13 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign