Die zijn niet van mij.Masr van iemand van ander forum Ik trek mijn groepen er elke 8 weken uit om schoon te makenDit waren die van mij na een jaar of zeven. Ook niet fris maar niet zo ranzig als die van jou.
Bezzera Strega
- cremalover
- Berichten: 6446
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor cremalover » wo 02 nov 2022, 15:36
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor omeCo » wo 02 nov 2022, 16:48
Ik heb het verkeerd verwoord. Ik weet dat je geen strega hebt, dus wat ik op de foto zag kon niet van jou zijn.Die zijn niet van mij.Masr van iemand van ander forum Ik trek mijn groepen er elke 8 weken uit om schoon te makenDit waren die van mij na een jaar of zeven. Ook niet fris maar niet zo ranzig als die van jou.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ErikvW » zo 06 nov 2022, 12:13
@OmeCo; vanwege vraag in andere draad, reken maar dat de Strega bevalt! Ik kan er eigenlijk altijd prima koffie mee zetten, en ik ben nu aan het experimenteren hoe ik vaker exceptionele koffie maak. Die pre-infusie druk met de pomp die je kunt sturen op tijd met de hendel maakt het op dit moment nog een beetje complex.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » zo 06 nov 2022, 19:03
Dan zal elke shot goed zijn.
Beter je tijd besteden aan je maling als je lekkere koffie wilt zetten
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ErikvW » zo 06 nov 2022, 20:03
Mijn experimenteren en onderzoeken heeft meer te maken met de handmatige pre-infusie, die per koffie verschilt en niet voor elke koffie even lang hoeft te zijn. Bijvoorbeeld: Deze zending Malabar van Koepoort heeft maar heel weinig profijt van aanvullende pre-infusie, dus die laat ik opkomen als de pomp afslaat. De Black Betty van HK vindt ik minder worden van extra pre-infusie, echter maar 1 keer geprobeerd bij RoosW. En de Cuba van Koepoort wordt tot 20 seconden de hendel tegenhouden na pompdruk opbouwen tot op 6-7 bar veel lekkerder, maar langer heeft een negatief effect op de smaak.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor omeCo » zo 06 nov 2022, 21:06
Leuk om te lezen. Ik moet zeggen dat ik niet vaak experimenteer met pre-infusie. Ben erg tevreden met de drankjes die er uit komen. Mijn strega heeft de PSM zoals je misschien nog weet maar ik heb nooit koffie van een standaard strega geproefd dus kan niets zinnigs zeggen over het effect van die modificatie.De mijne zagen er nog netjes uit denk ik. Geen idee wanneer er onderhoud was gepleegd de laatste keer.
IMG_20221106_094122.jpgIMG_20221106_094116.jpg@OmeCo; vanwege vraag in andere draad, reken maar dat de Strega bevalt! Ik kan er eigenlijk altijd prima koffie mee zetten, en ik ben nu aan het experimenteren hoe ik vaker exceptionele koffie maak. Die pre-infusie druk met de pomp die je kunt sturen op tijd met de hendel maakt het op dit moment nog een beetje complex.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor RoosW » zo 06 nov 2022, 21:59
Dat heeft te maken met hoe goed onderhouden de machine is, en hoe versleten sommige onderdelen (hoe oud zijn ze en/of wanneer vervangen) die dan mogelijk met het 'modden' mee vervangen moeten worden.Maling was al prima in orde en de bijbehorende koffie ook, die PSM mod zal ik wel een keer doen. Er waren andere prio's de laatste tijd, iets met een Niche... Ik word ook een beetje kriebelig dat er niemand een richtbedrag wil noemen voor deze afstelling.
Richtprijs die mij genoemd was, met onderhoud beurt en 'licht vervang werk' was 175,- maar dat dat was voor ik 100% zeker wist dat ie qua onderhoud al in tip top conditie was.
Ha, ja, de Malabar kan ik bevestigen, op de Bianca gooi ik hem vol open, bij eerste drup, timer 25 sec. als er 10 seconden voorbij zijn gooi ik de druk regelaar terug naar 25% en de druk bouwt dan af van 9 bar naar rond de 4/5 bij het laatste beetje.Mijn experimenteren en onderzoeken heeft meer te maken met de handmatige pre-infusie, die per koffie verschilt en niet voor elke koffie even lang hoeft te zijn. Bijvoorbeeld: Deze zending Malabar van Koepoort heeft maar heel weinig profijt van aanvullende pre-infusie, dus die laat ik opkomen als de pomp afslaat. De Black Betty van HK vindt ik minder worden van extra pre-infusie, echter maar 1 keer geprobeerd bij RoosW. En de Cuba van Koepoort wordt tot 20 seconden de hendel tegenhouden na pompdruk opbouwen tot op 6-7 bar veel lekkerder, maar langer heeft een negatief effect op de smaak.
Dat geeft de lekkerste resultaten.
Ook anders geprobeerd, maar het 'meer werk' leverde geen aanmerkelijke verbetering op, in tegendeel leek wel, het eind resultaat had meer bitter als dat ik nu krijg.
De 3 Afrika van de vorige maand, deed het juist veel beter met heel langzame drukopbouw/preinfusie, bij iets onder de 9 bar begon die dan te druppen, volle druk nu, timer aan en wederom na 10 seconden weer terug naar rond de 20% voor een totaal op de shot-timer van wel 55 seconden.
Ik heb nu de Cuba naast de Malabar (2e x een kilo gekocht) maar het lijkt er op dat die ook beter tot zijn recht komt op de 'moeilijke manier'
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ErikvW » ma 07 nov 2022, 13:21
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor HanR » ma 07 nov 2022, 14:34
Forum prijs €30,-
Volgens documentatie voor modellen vanaf 2014.
Schroefgaatjes?
Ik wil er wel één voor je bestellen. Als ie niet past, mag je hem terug sturen.
Re: Bezzera Strega
Berichtdoor ronald22 » ma 07 nov 2022, 17:42
Maar is die ook van plastic?Mijn groothandel heeft ze.
Forum prijs €30,-
Volgens documentatie voor modellen vanaf 2014.
Schroefgaatjes?
Ik wil er wel één voor je bestellen. Als ie niet past, mag je hem terug sturen.
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.