De "Strega-man"

Keyser
Berichten: 523
Lid geworden op: do 01 aug 2019, 02:10

De "Strega-man"

Berichtdoor Keyser » vr 15 mei 2020, 10:11

Omdat hij te leuk is om te laten liggen en ik merk dat we op dit forum elkaar op een leuke manier kunnen plagen en in hokjes kunnen plaatsen. Dacht ik het hier voort te zetten, voordat die verkoop advertentie helemaal onder sneeuwtAfbeelding

@turboyeast: Jouw gevoel en persoonlijke mening is jouw goed recht en normaal gesproken zou ik mij daar niet in roeren. Alleen dan wordt het zo saai op het forum en om die reden is het leuk om de "persoonlijke gevoel-ionen & atomen" tegen elkaar te laten botsen Afbeelding
Omdat de pomp de zetgroep vult?
Nee, mijn gevoel zegt dat de Strega-man (:D) geen hevelmachine heeft om het hevelen, maar om de eindeloze variabiliteit die de machine kan bieden. De uitdrukking "Strega mannen zijn geen hevelaars" is niet persé wetenschappelijk onderbouwd ofzo, maar heeft een poetische kernachtigheid, die ik (persoonlijk) bijzonder treffend vind. De Strega-man ruilt zijn machientje bijvoorbeeld zonder blikken of blozen om voor een Lelit Bianca of een andere machine met eindeloze variabiliteit.
Het eerste dat in mij opkomt is: Wat versta jij onder het doel van hevelen?
Uit jouw verhaal krijg ik de indruk dat dit het uitsluiten van variabelen is. Dus puur natuurlijk verloop van de doorloop door de veerkracht. Of net als de gemiddelde variabelen van de klassieke E61 machine: maalgraad goed, dosering goed, doorlooptijd goed, hevel overhalen en loslaten. Resultaat: lekker bakkie.

Ik denk dat je opmerking hout snijd dat stregamannen variabelen opzoeken. Alleen zo eenvoudig ligt het voor mij niet. Persoonlijk zoek ik het op, omdat ik de E61 erg saai begon te vinden. Het lukte heus niet altijd, maar ik miste net wat meer het gevoel van ambacht. Ik wil meer invloed op het proces. En hoe frustrerend het destijds voelde: het begin van de hobby en de worsteling was ook erg leuk. De straf van een slechte espresso was een vuile knipoog van de machine naar mij. De meest vette knipoog komt van mijn mokkapot.

Anderzijds vond ik vanaf dag één de hevel machine het mooiste wat er is. De Strega kijkt mij sindsdien uitdagend aan. Een vergissing, maar daar komt ze nog wel achter Afbeelding
Het overhalen van de hevel, het drippende geluid van de koffie, het gevoel van ambacht, het uiterlijk, de hele beleving is waarom ik een hevel verkies boven een Bianca. Nu zie ik mij nog eerder overstappen op een Londinium dan een Bianca. Dit, omdat de machine een E61 blijft. Ik wil aan die stok hangen!

De opmerking dat dit zonder blikken of blozen gaat vind ik wat scherp aangesneden. Wanneer ik geen plezier meer beleef dan kan ik een machine als de Strega inruilen. Mijn hobby is espresso en de machine het werktuig. Alleen wanneer ik het kon betalen om een klassieke Faema of Londinium lever te kopen dan zou ik dat niet doen. Het is gewoon eenvoudig zo dat een Strega niet de mooiste hevelaar is. Uiterlijk, uniekheid & geschiedenis beïnvloed in grote mate mijn beleving. Een Strega scoort daar niet hoog in.

Een tegen spiegel kan zijn dat hobbyisten over het algemeen zich proberen te onderscheiden binnen hun hobby als onderdeel van hun identiteit. Een voorbeeld daarvoor kan zijn: klassiek vs nieuw.
Voor de klassieke aanhangers kan al dat nieuws best een bedreiging vormen. Vroeger had je tenminste echte auto's, want die moest je aanslingeren.
Strega gebruikers geven, in tegenstelling tot ons, niets om de hevel methode, maar enkel om de variabelen. Ze geven ook niets om hun machine.

Overigens wil ik geen andere hevelaars tegen de schenen schoppen. Of toch stiekem wel? Afbeelding


Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 429
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: Nijmegen

Re: De

Berichtdoor turboyeast » vr 15 mei 2020, 11:02

Omdat hij te leuk is om te laten liggen en ik merk dat we op dit forum elkaar op een leuke manier kunnen plagen en in hokjes kunnen plaatsen. Dacht ik het hier voort te zetten, voordat die verkoop advertentie helemaal onder sneeuwtAfbeelding
@turboyeast: Jouw gevoel en persoonlijke mening is jouw goed recht en normaal gesproken zou ik mij daar niet in roeren. Alleen dan wordt het zo saai op het forum en om die reden is het leuk om de "persoonlijke gevoel-ionen & atomen" tegen elkaar te laten botsen Afbeelding


LS.,
Oehhhh, wat een heerlijke invitatie (en krijgt Marcje toch nog gelijk….).
Ik moet even kijken of ik ga bijten…ken je het verhaal van de "ouroboros"? De slang die zichzelf in de staart bijt…
Uitgangspunt: een poging om (in deze saaie tijd) de draak te steken met literair vermaak…(niet om een punt te willen doordrammen of een ander te willen kwetsen).
Doe een snelle aftrap….wie vult nummertje 11 in?
Cheers, TY

1) De beste vriend
De vriend waar je niets tegen hoeft te zeggen en hij begrijpt je. De vriend die je het hardst laat lachen, maar waarbij je ook het hardst kunt huilen. Hij is als het ware jouw geheugen in levende lijven. Hij weet alles van je en hij zal altijd eerlijk tegen je zijn, ook als hij jouw nieuwe vriendin totaal niet bij je vindt passen.

2) De bodybuilder
In bijna iedere vriendengroep vindt je er wel een: een vriend die zijn eigen geprepte maaltijd meeneemt wanneer jullie gaan chillen, voor het werk nog even naar de sportschool gaat en de hele dag door proteïne- en eiwitshakes drinkt. Sporten staat bovenaan zijn prioriteiten lijst en je moet heel erg je best doen wil hij dat een dag overslaan.

3) De stijlicoon
Deze vriend weet wat stijl is en is altijd diegene die de rest moet helpen aankleden tijdens een avond uit. De good looking guy waar alle vrouwen hun hoofd voor draaien. De vriend die je eigenlijk bloed irritant vindt, juist omdat hij er zo goed uitziet. Met deze 10 stijlregels waar iedere man zich aan dient te houden, maak jij jezelf dat de stijlicoon van de groep.

4) De clown
Hij is er misschien niet altijd bewust van, maar The Joker is zijn tweede naam. Moet je naar een feest waar je bijna niemand kent? Neem hem mee, gegarandeerd dat jullie zo een groep mensen om je heen hebt staan, waarbij hij de ene na de andere grap verteld.

5) Sjaak Afhaak
“Nee, ik moet morgen vroeg op.” “Vanavond niet man, heb een drukke dag gehad.” Hij weet altijd wel een smoes te verzinnen om uiteindelijk toch languit op de bank te blijven liggen. Het komt vaker voor dat hij afzegt dan dat hij aanwezig is. Maar hé, als hij er is is het wel gezellig.

6) De slimmerik
Iedere vriendengroep heeft iemand met brains nodig, om vakanties te boeken, om te winnen met de pubquiz en om de verstandige keuzes te maken tijdens jullie nachten in de stad. Deze man haalde op school altijd de hoogste cijfers, zonder er heel veel voor te doen. Het lijkt alsof hij extra uren in zijn dag heeft wanneer hij een nieuwe taal moet leren of een werktaak af moet hebben. Binnen no time is het gefixt.

7) De player
“Wie is Vera?” Je houdt het niet meer bij. Iedere week komt hij met een nieuw verhaal over een nieuwe chick. Je kunt goed met vrouwen overweg, maar in zijn bijzijn val je in het niet. Hij weet alle vrouwen heel smooth om zijn vinger te winden.

8) De good guy
Hij was de lieveling van de docenten, ieder zijn moeder is gecharmeerd door hem, hij eet geen vlees voor ethische redenen en hij scoort de eerste goal binnen het uur. Dit is de man die je eigenlijk het meest haat, maar waarvan je weet dat hij altijd voor je klaar zal staan.

9) De stresskip
Er is altijd wel iemand in de vriendengroep die continu aandringt om echt om 13.00 uur klaar te staan, omdat jullie anders te laat komen. Of die het liefst gelijk begint aan een taak die pas over een paar weken af hoeft te zijn, alleen om te voorkomen dat hij het misschien niet af krijgt.

10) De vriend die zijn leven op orde heeft
Hij heeft een goede baan, een leuke vriendin, een huis dat zo in een magazine kan en in zijn vrije tijd volgt hij een kookcursus. In zijn bijzijn voel jij je ineens een klein jongetje. Dit is de vriend waar je jaloers op bent, maar tegelijkertijd enorm geïnspireerd door raakt.

11) De Strega-man
...
-------------------------------------------------------
Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.

Keyser
Berichten: 523
Lid geworden op: do 01 aug 2019, 02:10

Re: De "Strega-man"

Berichtdoor Keyser » vr 15 mei 2020, 11:11

Hahaha heerlijk dit! Ik ga hem niet invullen.
Te confronterend

cremalover
Berichten: 4121
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: De

Berichtdoor cremalover » vr 15 mei 2020, 11:25

Als je zelf veel zelf in de hand wil hebben zou ik er een Pavoni of Cremina bij nemen.

Nelus
Berichten: 230
Lid geworden op: za 09 dec 2017, 22:10
Locatie: NH

Re: De

Berichtdoor Nelus » vr 15 mei 2020, 15:51

Alfa beta strega? :?

Ben meer een Lambro man 8-)
Faema Lambro - Mazzer SJ-E SSP

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6326
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: De

Berichtdoor fransg » vr 15 mei 2020, 16:46

De Stregaman is ook een type die iets lanceert in pakweg 2013 en er dan verder niks meer aan doet. Geen innovatief type. Ook een beetje een "blok aan het been" karakter vanwege die verzwaring achterin de behuizing om voorovertuimeling te voorkomen. Zou dat tijdens het ontwerp al zijn bedacht of is gaandeweg de productie pas onderkend dat 1) de bepoking korter moet teneinde voorovertrekking tegen te gaan en 2) er een verzwaard achterwerk in moet om dezelfde beredenheid?

Ook had men een voorsprong kunnen nemen door reeds in een vroeg stadium de door het pompgebeuren opgewekte druk in te kunnen stellen. Jammer jammer...

Een Stregaman stapt in de ring, wint de eerste ronde glorierijk maar laat het vervolgens allemaal schieten.

Dat zeg ik overigens zonder een oordeel uit te spreken, het is en blijft immers een topper! In zijn prijsklasse.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4121
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: De

Berichtdoor cremalover » vr 15 mei 2020, 17:01

De Stregaman is ook een type die iets lanceert in pakweg 2013 en er dan verder niks meer aan doet. Geen innovatief type. Ook een beetje een "blok aan het been" karakter vanwege die verzwaring achterin de behuizing om voorovertuimeling te voorkomen. Zou dat tijdens het ontwerp al zijn bedacht of is gaandeweg de productie pas onderkend dat 1) de bepoking korter moet teneinde voorovertrekking tegen te gaan en 2) er een verzwaard achterwerk in moet om dezelfde beredenheid?

Ook had men een voorsprong kunnen nemen door reeds in een vroeg stadium de door het pompgebeuren opgewekte druk in te kunnen stellen. Jammer jammer...

Een Stregaman stapt in de ring, wint de eerste ronde glorierijk maar laat het vervolgens allemaal schieten.

Dat zeg ik overigens zonder een oordeel uit te spreken, het is en blijft immers een topper! In zijn prijsklasse.
Anderen verwijderen dan weer een van de twee veren om zou het vooroverkiepen te vermijden. :mrgreen:

Oh ja. Het is maar om te lachen :D

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 785
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: De

Berichtdoor Marcje » vr 15 mei 2020, 21:53

Sommigen verwijderen den veer om verminderde kans op de vooroverkieping de combineren met een verbeterdere smaak belevenis.
En door de pompfunctie van de pomp te omzeilen via een weggewerkte tuimelschakelaar, een directe pre-infusie middels de instelbare leidingenwaterdruk te verkrijgen. Hiermede aldus de karakteristiek van een klassieke dipper benaderen. Ende dat alles voor een prijs welke grofweg over de duim de helft van een Londinium bedraagt. Mits men kan leven met het lagere sexualiteits appeal, beleeft men genot aan een uitstekende prijs versus kwaliteit verhouding.
En voor het echte handmatige genot er een La Pavino naast hanteren!
:mrgreen:
dus...

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6326
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: De

Berichtdoor fransg » vr 15 mei 2020, 21:58

Heel juist gezien!
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

cremalover
Berichten: 4121
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: De

Berichtdoor cremalover » za 16 mei 2020, 08:05

Sommigen verwijderen den veer om verminderde kans op de vooroverkieping de combineren met een verbeterdere smaak belevenis.
En door de pompfunctie van de pomp te omzeilen via een weggewerkte tuimelschakelaar, een directe pre-infusie middels de instelbare leidingenwaterdruk te verkrijgen. Hiermede aldus de karakteristiek van een klassieke dipper benaderen. Ende dat alles voor een prijs welke grofweg over de duim de helft van een Londinium bedraagt. Mits men kan leven met het lagere sexualiteits appeal, beleeft men genot aan een uitstekende prijs versus kwaliteit verhouding.
En voor het echte handmatige genot er een La Pavino naast hanteren!
:mrgreen:
Ik heb 2 Creminas en een Pavoni naast mijn Pompei gehad.
Wat mij betreft was daar geen voordeel mee te behalen.


Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten

cron