La Pavoni Professional

1
Een tijdje geleden startte ik een thread op dit forum met de vraag wat jullie gedachten waren over de omschakeling van een Expobar Brewtus IV naar een La Pavoni.

Welnu, sinds een aantal weken ben ik de fiere eigenaar van een La Pavoni Professional uit 2005, helemaal gerestaureerd en op verschillende vlakken voorzien van upgrades door Tudor van Coffee Sensor. Dit was allicht de duurdere optie t.o.v zelf op jacht gaan via Marktplaats e.d. maar op deze manier ben ik er wel zeker van dat ik een machine heb waarmee ik een hele poos verder kan.
Overigens niets dan goede feedback over Tudor: prettige manier van communiceren, prachtige machine en ook nog eens een mooie korting kunnen verkrijgen.

Na wat experimenteren ben ik nu al heel tevreden van de espresso die ik er uit krijg: net nog een heerlijke Honduras van Caffenation.

Voorlopig heeft de Expobar dus een plekje op zolder gekregen, waarschijnlijk ga ik deze in de komende weken in de verkoop zetten. Moesten jullie al geïnteresseerden kennen: ik hoor het graag.
La Pavoni Professional — G-iota SSP MP — HG-1 — Comandante C40 — Sage Precision Brewer — Aeropress — Clever Drip

Re: La Pavoni Professional

4
De belangrijkste upgrades zijn de PPK (manometer bovenop de lever om de druk in het shot te kunnen zien), single hole stoomtip, Bong Isolatie, naked portafilter, ...
En de kleur is ook volledig nieuw aangebracht.
La Pavoni Professional — G-iota SSP MP — HG-1 — Comandante C40 — Sage Precision Brewer — Aeropress — Clever Drip

Re: La Pavoni Professional

5
Heel fraai!

Met deze upgrades tover je een Pavoni om in een topmachientje. Vooral Bong's isolator is geniaal. Heb je de druk ook zo rond de 1.1 bar staan? Dat kan dankzij die isolator probleemloos. De idle groeptemp is dan nog steeds <75 graden en je hebt veel meer stoom power. Je hebt wel een temperatuursticker nodig voor op de groep. Nu weet je niet hoe heet de groep is!

Ik heb al die mods er los op gezet en dan kom je op een vergelijkbaar totaalbedrag uit. Je bent alleen de lol van het installeren misgelopen.

Have fun!

Ps. Je mist nog een mooie upgrade en dat is de B-Push stoomkraan. Zit de RVS sleeve er ook in of nog die van kunststof? Anders is dat ook nog een mooie toevoeging.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs

Re: La Pavoni Professional

6
Ja, ben er echt heel blij mee! Temperatuurstickers heb ik er inderdaad op zitten. Werkt erg fijn zo.

Tudor zei dat het een custom koperen sleeve is, maar weet niet wat ik me daar bij moet voorstellen.
Die stoomkraan zag ik, maar vond ik wel aardig aan de prijs. Kraantje los en vast draaien lukt me voorlopig nog prima, dus misschien in de toekomst ;)
La Pavoni Professional — G-iota SSP MP — HG-1 — Comandante C40 — Sage Precision Brewer — Aeropress — Clever Drip

Re: La Pavoni Professional

7
Standaard is die sleeve van plastic. Tudor maakt ze van messing en RVS. RVS doet het minimaal beter dan messing maar niet noemenswaardig. Zowel messing als RVS doen het beter dan plastic qua performance. En uiteraard gaat het eeuwig mee.

Ja die stoomkraan is prijzig. Werkt wel heel fijn ;)
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs

Re: La Pavoni Professional

8
pauls90 schreef:De belangrijkste upgrades zijn de PPK (manometer bovenop de lever om de druk in het shot te kunnen zien), single hole stoomtip, Bong Isolatie, naked portafilter, ...
En de kleur is ook volledig nieuw aangebracht.
Je hebt hem er mooi bijstaan! Mooie kleur rode voet.

Leuk weer een pavoni erbij op het forum.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: La Pavoni Professional

9
Ik ben ook nog wel zoekende naar hoe ik mijn premil Europicula kan upgraden. Wat is nou echt het grote voordeel van die Bong’s isolator? Houdt de temperatuur constanter toch? Ik merk dat als ik 2 shots achter elkaar zet, bij de tweede de temperatuur al snel te hoog is.
Zal me ook eens wat inlezen in die stoomkraan. Scheelt vast veel draaien😉