Ja klopt, die heb ik.Haha met koelring doet de premill het wel beter he...die heb je toch?
Komen nog metingen van.
Maar ook dan zit ik bij het derde bakkie op 96 graden.
Berichtdoor GuidovW » di 24 nov 2020, 15:26
Ja klopt, die heb ik.Haha met koelring doet de premill het wel beter he...die heb je toch?
Komen nog metingen van.
Berichtdoor fransg » wo 25 nov 2020, 13:31
Als het verrukkelijk smaakt, geen probleem.Maar ook dan zit ik bij het derde bakkie op 96 graden.
Berichtdoor GuidovW » wo 25 nov 2020, 16:58
Berichtdoor cremalover » do 26 nov 2020, 11:02
96 is voor mij de sweetspot.Ooit gemeten . Lang geleden.Maar uiteindelijk is dat een absoluut getal waar je naar mijn mening niet te veel waarde aan moet hechten. Smaak is immers relatief en subjectief. Veel persoonsgebondener kun je het niet hebben. Vertrouw je pupillen en papillen en niet een electronisch meetinstrument.Ja klopt, die heb ik.Haha met koelring doet de premill het wel beter he...die heb je toch?
Komen nog metingen van.
Maar ook dan zit ik bij het derde bakkie op 96 graden.
Berichtdoor fransg » do 26 nov 2020, 11:19
Mee eens. En die metingen worden soms heel absoluut gebracht terwijl het alles uitmaakt hoe men meet, met welk type probe, op welke plek precies, hoe snel de probe reageert op veranderingen, hoe het wordt waargenomen / genoteerd / gelogd, hoe de dosering was, hoe de doorloop was, welke boon & branding, welke voorkeur voor smaak en zetwijze.96 is voor mij de sweetspot.Ooit gemeten . Lang geleden.Maar uiteindelijk is dat een absoluut getal waar je naar mijn mening niet te veel waarde aan moet hechten. Smaak is immers relatief en subjectief. Veel persoonsgebondener kun je het niet hebben. Vertrouw je pupillen en papillen en niet een electronisch meetinstrument.
Berichtdoor bvds » do 26 nov 2020, 12:49
96 is voor mij de sweetspot
Berichtdoor cremalover » do 26 nov 2020, 13:51
Dat klopt.96 is voor mij de sweetspot
96 groeptemp betekent extractietemp van 100+!
Cremalover, denk dat jij 96 graden extractietemp bedoeld....
Berichtdoor Marcje » do 26 nov 2020, 13:51
Berichtdoor bvds » do 26 nov 2020, 14:09
Precies. Ik mik op 80 graden en als de koffie te veel zuren heeft pak ik 85. 90 is absoluut te heet voor mijn smaakpapillen.Ik mik nu op 85gr op de stickers en dan moet ik een keer of 3 flushen met de Stradivari (gen 3 kop) vanuit een ‘idle’ situatie. Komt dat overeen met de ervaringen van de andere gebruikers?
Meerdere kopjes achter elkaar gaat een heel stuk beter met de isolator.
Berichtdoor Dirk Jan » do 26 nov 2020, 15:19
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.