Vanochtend de 14 gram en 12 gram weer geprobeerd. Erg goede koffie bij 12 gr en geen terugveren van de hefboom (spons effect) op het eind itt bij de 14 gram. Laat duidelijk zijn: nog nooit zulke goede koffie gehad! En idd nog nooit zoveel energie en aandacht aan mijn koffie besteed...Ik lees lekker mee en heb ook weer wat geleerd. De Pavoni heb ik nu bijna 2 jaar en eigenlijk maar met één boon lukt het me om daar een goed tot heel goed resultaat mee te behalen. De anderen zijn - waren moet ik nu zeggen - net niet lekker genoeg en dan bedoel ik vaak te zurig. Ik heb het nu over bonen die de chocolade en aardsheid benadrukken. Bovenstaande posts wezen mij er op dat ik minder moest doseren en fijner malen en ja, daar kwam de chocolade terug! Maar, in tegenstelling tot wat Bobbee schrijft:
"Mag gerust 10 seconden zijn maar als het te zuur wordt dan wat korter en sneller extraheren."
ga ik zeker voor 10 seconden en en zelfs wat langer!
Bij de ene boon doseer ik 12 gram en bij de andere 14 gram. Mijn startpunt is altijd 13 gram.
La Pavoni upgrades en Pressostaat
- Oene Zwittink
- Berichten: 129
- Lid geworden op: za 13 nov 2021, 11:16
- Locatie: Valthe, Drenthe
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor Oene Zwittink » za 22 jan 2022, 10:56
- Oene Zwittink
- Berichten: 129
- Lid geworden op: za 13 nov 2021, 11:16
- Locatie: Valthe, Drenthe
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor Oene Zwittink » za 22 jan 2022, 10:57
Leuke site, heel wat te lezen!
Wat mij betreft het ideale naslagwerk voor de La Pavoni:
http://www.francescoceccarelli.eu/lapavoni_ep_eng.htm
Je browser geeft een waarschuwing, het is geen https site, maar wel veilig.
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor fransg » za 22 jan 2022, 10:59
Gaaf! Nu wordt het gaandeweg een tweede natuur en gaat het meer en meer 'als vanzelf' goed.Vanochtend de 14 gram en 12 gram weer geprobeerd. Erg goede koffie bij 12 gr en geen terugveren van de hefboom (spons effect) op het eind itt bij de 14 gram. Laat duidelijk zijn: nog nooit zulke goede koffie gehad! En idd nog nooit zoveel energie en aandacht aan mijn koffie besteed...
Pas als een visite 'het ook eens wil proberen' valt je dan op hoe handig je er zelf in bent geworden.
- Oene Zwittink
- Berichten: 129
- Lid geworden op: za 13 nov 2021, 11:16
- Locatie: Valthe, Drenthe
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor Oene Zwittink » za 22 jan 2022, 11:11
Dank Frans, ik hou vol... en ik zal de visite dat eens vragen...Gaaf! Nu wordt het gaandeweg een tweede natuur en gaat het meer en meer 'als vanzelf' goed.Vanochtend de 14 gram en 12 gram weer geprobeerd. Erg goede koffie bij 12 gr en geen terugveren van de hefboom (spons effect) op het eind itt bij de 14 gram. Laat duidelijk zijn: nog nooit zulke goede koffie gehad! En idd nog nooit zoveel energie en aandacht aan mijn koffie besteed...
Pas als een visite 'het ook eens wil proberen' valt je dan op hoe handig je er zelf in bent geworden.
- Oene Zwittink
- Berichten: 129
- Lid geworden op: za 13 nov 2021, 11:16
- Locatie: Valthe, Drenthe
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor Oene Zwittink » zo 23 jan 2022, 11:42
Overigens: bonen besteld bij Hoofdkwartier. Ben benieuwd.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor cremalover » zo 23 jan 2022, 12:06
- Oene Zwittink
- Berichten: 129
- Lid geworden op: za 13 nov 2021, 11:16
- Locatie: Valthe, Drenthe
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor Oene Zwittink » zo 23 jan 2022, 12:27
Ik heb een kan van 600 ml, een diameter van 9 cm en een diepte van 10 cm. Wil ik deze horizontaal houden, dan kom ik max 2,5 cm diep in de kan met de stoompijp. Moet ik een nog grotere kan kopen, ook als ik slechts 1 cappuccino wil maken?Groter kannetje kopen.
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor Marcje » zo 23 jan 2022, 12:52
Pijpje in de tuit van de kan leggen, en de tip rond het opperval houden, dan gaat het prima bij mij (afgezien van de stoomkracht die misschien wat laag is). Ik hou hem dus gewoon recht, anders stroomt hij ook eerder over.
- Oene Zwittink
- Berichten: 129
- Lid geworden op: za 13 nov 2021, 11:16
- Locatie: Valthe, Drenthe
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor Oene Zwittink » zo 23 jan 2022, 13:19
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: La Pavoni upgrades en Pressostaat
Berichtdoor cremalover » zo 23 jan 2022, 13:37
Beetje handigheid erin krijgen.Ik maakte met die apparaatjes keer op keer lekkere shotjes.Volgens de theorie, moet je de tip idd aan het oppervlak houden tot de melk ca 30 graden is. Daarna dieper erin en heen en weer bewegen tot de melk ca. 60 max 70 graden is. Stoomkracht is idd wat laag, los je deels op door een tip met 1 gaatje ipv met drie gaatjes te kopen...
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.