Kees van der Westen - Spiritello
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor HuibN » do 25 apr 2024, 15:45
De bevindingen op mijn Nurri laten zien dat 6 bar pre-infusie juist heel goed kunnen zijn en dan snap ik niet dat ze een compromisloze machine beperken.
- cremalover
- Berichten: 6447
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor cremalover » do 25 apr 2024, 16:53
Het belangrijkste is denk ik nog steeds de koffie.Pre infusie is leuk maar ook weer niet zo belangrijk.
Net als tampen of WDT.
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor Pti » do 25 apr 2024, 17:27
In de praktijk zal het weinig uitmaken, de machine zal makkelijk in staat zijn de gewenste extractie percentages te behalen zonder PI boven de 4 bar.
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor fransg » do 25 apr 2024, 18:01
Als dat nodig is dan betekent het dat ik veels te lichte slecht ontwikkelde kl*tebonen heb
Daar moeten anderen maar lekker filterkoffie van maken dan.
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor HuibN » do 25 apr 2024, 18:05
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor fransg » do 25 apr 2024, 18:09
Dat spreekt vanzelf, hogere druk perst meer uit het maalsel.Ik haal met een 6 bar pre infusie een hogere extractie dan met 2,5 bar. Smaakt ook veel beter.
Licht gebrande en minder goed ontwikkelde bonen hebben die "opdonder" nodig die ze bij de brander niet hebben ontvangen.
Zijn de boontjes in orde dan zijn extreme opsodemieters niet nodig.
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor HuibN » do 25 apr 2024, 18:24
Ongetwijfeld goed gebrand.
De enorme opdonder van 6 bar is erg lekker. Je ziet ook dat ondanks de hogere druk de pre-infusie langer duurt
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor fransg » do 25 apr 2024, 18:28
Het is zoals je zegt, filter branding.Het waren Manhatten Pepe Jijón - Gewassen filter branding17,5 gram.
Het is natuurlijk heel persoonlijk maar in mijn optiek is dat onvoldoende ontwikkeld voor espresso en dan heb je er in een espresso machine grof geweld bij nodig om die boontjes alsnog op hun donder te geven.
Maar wie er blij mee is mag wat mij betreft zeker tevreden zijn!
Ik begrijp echter wel dat KvdW daar niet speciaal een 6 bar pre-infusie voor wil mogelijk maken, dat brengt gewone mensen maar in de war als die denken dat dat dus ergens voor nodig is en dat ze het moeten gaan proberen met alle zoektochten en verwarring van dien.
Juist omdat ik er net zo over denk ben ik geneigd hem daarin groot gelijk te geven.
- cremalover
- Berichten: 6447
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor cremalover » do 25 apr 2024, 18:46
Jullie zitten wat dat betreft op een lijn.Zeg maar.Het is zoals je zegt, filter branding.Het waren Manhatten Pepe Jijón - Gewassen filter branding17,5 gram.
Het is natuurlijk heel persoonlijk maar in mijn optiek is dat onvoldoende ontwikkeld voor espresso en dan heb je er in een espresso machine grof geweld bij nodig om die boontjes alsnog op hun donder te geven.
Maar wie er blij mee is mag wat mij betreft zeker tevreden zijn!
Ik begrijp echter wel dat KvdW daar niet speciaal een 6 bar pre-infusie voor wil mogelijk maken, dat brengt gewone mensen maar in de war als die denken dat dat dus ergens voor nodig is en dat ze het moeten gaan proberen met alle zoektochten en verwarring van dien.
Juist omdat ik er net zo over denk ben ik geneigd hem daarin groot gelijk te geven.
- cremalover
- Berichten: 6447
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Kees van der Westen - Spiritello
Berichtdoor cremalover » do 25 apr 2024, 18:49
Fijn dat je er zo diep in door gaat.De een is van de verdieping.De ander wat meer archaïsch zoals ik.Het waren Manhatten Pepe Jijón - Gewassen filter branding17,5 gram.
Ongetwijfeld goed gebrand.
De enorme opdonder van 6 bar is erg lekker. Je ziet ook dat ondanks de hogere druk de pre-infusie langer duurt
Over verdieping gesproken.
Deze mijnheer bouwt modelvliegtuigjes.
https://youtu.be/bS72nU0RlOo?si=X7SvslgCwqxXVJRF
Ik weet zeker dat hij thuis ook 6 bar gebruikt.Verdieping.
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.