Thermometer installeren voor op je Koffiebrander

Cemil
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 10 mei 2019, 19:20

Thermometer installeren voor op je Koffiebrander

Berichtdoor Cemil » zo 12 mei 2019, 19:05

Hallo Allemaal


zal eerst even voorstellen zelf ben ik een koffiebrander die dit als hobby matig doet. heb een brander van 10 kilo waar bij ik een thermometer wil aansluiten die ik vervolgens kan volgen op mijn macbook via artisan. heb hier voor de nodige midellen gekocht echter kan ik deze een of andere manier niet gebruiken op mijn Macbook

-heb het met phidget geprobeerd
- https://translate.google.nl/translate?h ... rev=search
ook met de deze website en software is het niet gelukt


Heb de volgende producten hiervoor gekocht:

PT1000
USB-configuratiehardware

Software word ondersteund door status.co.uk

Theoretisch zou het allemaal moeten doen volgens de website:) zelf heb ik op verschillende manieren geprobeerd...

iemand enige ervaring met besturingsystemen van thermo meters
Tips en suggestiefs zijn welkom

Groetjes,
Cemil

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 4705
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Thermometer installeren voor op je Koffiebrander

Berichtdoor bobbee » zo 12 mei 2019, 21:05

10 kg brander voor de hobby! Zozo...dat is behoorlijk voor de hobby.

Ik kan je niet helpen met je vraag maar ik hoop iemand anders wel.

In ieder geval welkom op het forum.
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || DELTER || GABI dripmaster A || Kalita wave || Kinu M47 || Kinu M47Traveler || Comandante C40 MK3 || STAGG ekg

Espresso gear: || Bezzera BZ10 || LaPavoni prof || Niche Zero ||

Roasting gear: || Behmor 1600+

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5092
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Thermometer installeren voor op je Koffiebrander

Berichtdoor fransg » zo 12 mei 2019, 23:29

heb hier voor de nodige midellen gekocht echter kan ik deze een of andere manier niet gebruiken op mijn Macbook

-heb het met phidget geprobeerd
- https://translate.google.nl/translate?h ... rev=search
ook met de deze website en software is het niet gelukt

Heb de volgende producten hiervoor gekocht:

PT1000
USB-configuratiehardware

Software word ondersteund door status.co.uk

Theoretisch zou het allemaal moeten doen volgens de website:) zelf heb ik op verschillende manieren geprobeerd...
Heb je ergens precies gedocumenteerd / gepubliceerd met foto's en illustraties wat je precies hebt staan en wat je exact hebt geprobeerd op welke manier?

Zeggen "het is niet gelukt" geeft onvoldoende zicht op wat je hebt gedaan, ook is "USB-configuratiehardware gekocht" een vaag en onduidelijk iets. "Op verschillende manieren geprobeerd" zegt ook niet veel als je niet heel precies uiteenzet illustreert wat je allemaal hebt geprobeerd en hoe...

Online is er al heel veel te vinden, zoals op de blogs van Artisan, ook op mijn blogs heb ik precies uiteengezet met foto' e.d. hoe en wat ik met temperatuurprobes heb gedaan o.a. met Artisan.

Als jij dat ook doet wordt snel meer duidelijk.
LONDINIUM L1 & L-R - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 3735
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Thermometer installeren voor op je Koffiebrander

Berichtdoor @3aan » zo 12 mei 2019, 23:44

Was het de phidget 1048? Die zou feilloos moeten werken met Artisan, is je Mac een vrij recente en heb je dan de juiste versie van Artisan draaien, ben hier ook aan klooien geweest met de verkeerde versie op m'n oude Imac, nu met de goede versie lukt het al een stuk beter, ook de correcte plaatsing van je (correcte) probes vereist de nodige aandacht.

Alles moet goed corresponderen om te kunnen werken.

Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Pti
Berichten: 1407
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad

Re: Thermometer installeren voor op je Koffiebrander

Berichtdoor Pti » ma 13 mei 2019, 12:44

Serieuze hobby! productiecapaciteit van zomaar >200kg per dag :lol:

Het is van belang dat je een aantal zaken in de juiste volgorde installeert. Check eerst of het datalog systeem wel werkt op je laptop via het door de fabrikant meegeleverde software pakket.

Pas als dat in orde is ga je door met de volgende stap, het koppelen van het datalogsysteem met Artisan.

Dat is een eerste grove stap om in ieder geval te kunnen bepalen of er überhaupt een probleem is en zoja, waar dat probleem zich bevind. Zoals Frans al zegt is een specifiekere opsomming van de componenten die je gebruikt geen overbodige luxe.

coffeebeastss
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 07 jun 2019, 13:39

https://coffeebeasts.review/best-portable-espresso-makers/

Berichtdoor coffeebeastss » vr 07 jun 2019, 13:41

her, yet she will remain on as head administrator https://coffeebeasts.review/best-portab ... so-makers/ until another pioneer is set up. The timetable will likewise enable her to stay in power for Donald Trump's up and coming state visit.

tohenk2
Berichten: 197
Lid geworden op: do 30 jul 2015, 21:10

Re: Thermometer installeren voor op je Koffiebrander

Berichtdoor tohenk2 » do 11 jul 2019, 18:25

Ik brand zelf niet, maar mogelijk is dit van hulp?

https://dailycoffeenews.com/2019/07/09/ ... 5-76273549

Wat ik in de gauwigheid lees is dat dunnere,sneller reagerende thermocouples mits goed in de bonenmassa geplaatst meer controle geven. En dat het allemaal relatief is, dus dat dingen hard vergelijken (bijvoorbeeld een Artisan profiel zo maar zonder meer gebruiken zonder op dat soort dingen te letten) misschien niet werkt.

Kortom: eigenlijk wat hierboven ook al gezegd is


Terug naar “Branders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast