https://dailycoffeenews.com/2022/04/21/ ... o-roaster/
Grote Aillo
- gilleko B.
- Berichten: 5585
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Grote Aillo
Berichtdoor gilleko B. » di 26 apr 2022, 20:36
Al eens eerder een foto van gezien, maar nu ook de binnenkant en de prijs.
️
️
- FrancisPavoni
- Berichten: 338
- Lid geworden op: zo 13 mar 2016, 00:23
Re: Grote Aillo
Berichtdoor FrancisPavoni » wo 27 apr 2022, 12:40
Een enorme bak geld voor een 2kg roaster. Daar koop je zes Bullits voor...
Re: Grote Aillo
Berichtdoor Pti » wo 27 apr 2022, 13:32
Wat ik in het artikel niet echt kan vinden is of de brander elke paar cycli geopend moet worden voor schoonmaakwerkzaamheden. Dat is met de kleinere wel het geval dacht ik en dat beperkt hem in zijn capaciteit.
Het uitblijven van een trier op zo'n kleine brander vind ik toch ook vreemd. Naast dat baristi graag aan knopjes en hendeltjes zitten met veel flair, ruiken branders graag aan de trier om indruk te maken op onwetende.
Natuurlijk kún je best zonder, maar als je een hele nieuwe koffie aan het branden bent is aroma een hele goeie indicator om te ruiken of de koffie ver genoeg in de ontwikkeling fase is. Zodra de scherpe azijnlucht vervangen wordt door een zoete weem is waardevolle info.
Het uitblijven van een trier op zo'n kleine brander vind ik toch ook vreemd. Naast dat baristi graag aan knopjes en hendeltjes zitten met veel flair, ruiken branders graag aan de trier om indruk te maken op onwetende.
Natuurlijk kún je best zonder, maar als je een hele nieuwe koffie aan het branden bent is aroma een hele goeie indicator om te ruiken of de koffie ver genoeg in de ontwikkeling fase is. Zodra de scherpe azijnlucht vervangen wordt door een zoete weem is waardevolle info.
Re: Grote Aillo
Berichtdoor bobbee » wo 27 apr 2022, 16:35
Dank voor deze tip. Ik heb gisteren weer gebrand met de Quest en snuffel nu ook regelmatig, het is leuk en ik geloof dat ik het eea begin te ontwikkelen qua geur herkenning. Nu heb ik wat meer houvast met jouw tip en kan ik ergens op letten.Wat ik in het artikel niet echt kan vinden is of de brander elke paar cycli geopend moet worden voor schoonmaakwerkzaamheden. Dat is met de kleinere wel het geval dacht ik en dat beperkt hem in zijn capaciteit.
Het uitblijven van een trier op zo'n kleine brander vind ik toch ook vreemd. Naast dat baristi graag aan knopjes en hendeltjes zitten met veel flair, ruiken branders graag aan de trier om indruk te maken op onwetende.
Natuurlijk kún je best zonder, maar als je een hele nieuwe koffie aan het branden bent is aroma een hele goeie indicator om te ruiken of de koffie ver genoeg in de ontwikkeling fase is. Zodra de scherpe azijnlucht vervangen wordt door een zoete weem is waardevolle info.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- gilleko B.
- Berichten: 5585
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Grote Aillo
Berichtdoor gilleko B. » do 28 apr 2022, 09:41
Geur en kleur is heel duidelijk merkbaar, scherpere lucht gaat om in een zoete lucht. Bij die PNG bonen is dat heel goed merkbaar. Kleurontwikkeling is ook goed te zien. Bij de Gene heb ik daar intussen wel ervaring mee opgedaan. Alleen de opwarming van de drum, hoe heet is dat dan, hoe vlug gaat dat, hoe snel bereik je en wil je de temperatuur tijdens het branden bereiken, Ror, droppunt, temperatuur binnenzijde boon en ga zo maar door, daar krijg ik met deze brander geen inzicht in. Met de Quest gaat dat volgens mij ook niet. Professionele samplebranders zijn eenvoudigweg te duur. Prijsklasse 10K of hoger. Aillio Bullit levert een hoop info, allesbehalve goedkoop, maar wel relatief betaalbare range.
️
️
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign