

Berichtdoor bobbee » di 22 nov 2022, 19:05
Berichtdoor Ypuh » wo 23 nov 2022, 20:04
Berichtdoor youssef88 » zo 27 nov 2022, 23:54
Berichtdoor bobbee » ma 28 nov 2022, 07:34
Berichtdoor Ruben- » ma 05 dec 2022, 20:23
Berichtdoor fransg » ma 05 dec 2022, 20:31
Ik heb ook Honduras gebrand en die is lekker!Weer aan het branden geweest. Nu een nieuwe boon: Honduras Copan (https://koffiebranderijdekoepoort.nl/we ... -10-25-kg/).
Berichtdoor Ypuh » ma 05 dec 2022, 20:35
Berichtdoor Ruben- » ma 05 dec 2022, 20:36
Die heb ik van het weekend ook opgehaald. Ik ben benieuwdIk heb ook Honduras gebrand en die is lekker!Weer aan het branden geweest. Nu een nieuwe boon: Honduras Copan (https://koffiebranderijdekoepoort.nl/we ... -10-25-kg/).
https://www.hoofdkwartier-koffiebrander ... ua-washed/
Schermafbeelding 2022-12-05 om 20.30.21.png
Berichtdoor Ruben- » ma 05 dec 2022, 20:38
Wat ik had gelezen was dat hoe hoger de boon groeit, hoe hoger de pre-heat temp... Ik zag uit andere brandingen op Roast.world ook vergelijkbare pre-heat temperaturen. Vandaar de keuze. Ik zal ze eens door midden snijden.Pre-heat je niet teveel? Ik start op 180-185c BT en de drop is vaak ergens bij 205-210c. Zie je ook brandplekjes aan de buitenkant van de boon, of zijn ze mooi egaal gebruind? En heb je al eens boontjes opgebroken om te zien of ze egaal gebrand zijn in de doorsnede?
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.