Mijn nieuwe brander staat inmiddels klaar in Wuhan om verzonden te worden. Zal nog wel een paar weken duren voor het 37kg zware pakket (


Een aantal accessoires lijken me handig om mee te beginnen:
- Groene bonen natuurlijk, zal een beetje afwisselen tussen Koepoort en Hoofdkwartier
- 2-3kg oude bonen om de brander/trommel mee in te draaien?
- 20-tal koffiezakken voor het uitdelen van koffiebonen. Zeker aan het begin zal ik het nodige willen proefbranden en ben van plan om eigenlijk niets weg te gooien, maar eerder weg te geven
- Iets om de zakken mee dicht te sealen. Dit kan een stijltang zijn (die ik niet heb), maar kwam ook deze tegen Impulse Sealer 200mm/2mm
Verder is het misschien handig om ook je eigen koffie te leren cuppen? Van wat ik lees, schijnt dit ook wel leuk te zijn om te doen.
- Paar plastic koffie trays
- 2 cupping lepels
- 3-4 Cupping kopjes of gewoon je cappuccino kopjes
En last but not least; hoe slaan jullie je versgebrande koffie op? Ik twijfel om er nog een tweede Fellow Atmos Cannister bij te nemen. In de 1.2L variant zou zo'n 500g koffie moeten passen en glas zodat je er met stift een branddatum en herkomst op kunt schrijven. Dat komt overeen met de batchgrootte die ik verwacht te gaan branden. De eerste kan ik dan gebruiken om dagelijks mijn hopper bij te vullen en de tweede om de koffie een week te laten rusten.
Ik verwacht 1x per week te gaan branden en dan één batch voor eigen consumptie en misschien een 2e of 3e batch voor een bekenden die ik na het afkoelen verpak in koffiezak(ken).