http://kostverlorenvaart.blogspot.nl/20 ... aster.html
Gothot La Coronita
Re: Gothot La Coronita
Berichtdoor bobbee » di 14 feb 2017, 13:52
Wat een bijzondere brander, gaat ook hard zeg! Dat die bonen heel blijven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Gothot La Coronita
Berichtdoor fransg » di 14 feb 2017, 13:58
Bij de Probat zagen Jan en ik zo'n ding dat op dezelfde manier 300kg bonen kon branden, en dat was dan nog de "proefbrander" want de klanten die deze kochten, hadden daarnaast 5 van dergelijke machines staan die elk 3.000 kg bonen konden branden.
Kun je nagaan, in ruim 3 minuten waren die bonen klaar dus met instorten, uitstorten, afkoelen en nieuwe instorten meegerekend konden er toch zeker tien batches van van 15.000 kg gedaan worden.
Dan kun je dus na een uurtje branden de rest van de dag 150.000 kg bonen in zakjes doen, stempeltje erop, zakje dichtplakken en kijken of er al een klant aankomt voor een half pondje dark roast.
Kun je nagaan, in ruim 3 minuten waren die bonen klaar dus met instorten, uitstorten, afkoelen en nieuwe instorten meegerekend konden er toch zeker tien batches van van 15.000 kg gedaan worden.
Dan kun je dus na een uurtje branden de rest van de dag 150.000 kg bonen in zakjes doen, stempeltje erop, zakje dichtplakken en kijken of er al een klant aankomt voor een half pondje dark roast.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Gothot La Coronita
Berichtdoor bobbee » di 14 feb 2017, 14:18
Pfff, dat zijn batches daar kan ik met mijn hoofd niet bij.
Temperatuur zit over de 1000 graden dan denk ik? Nu snap ik de term slow roast...waar branders soms mee dwepen.
Temperatuur zit over de 1000 graden dan denk ik? Nu snap ik de term slow roast...waar branders soms mee dwepen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Gothot La Coronita
Berichtdoor fransg » di 14 feb 2017, 14:43
Temperaturen zijn niet veel anders, maar de energie-overdracht is intenser.
Stel je voor dat je in een stoomsauna zit, heel stilletjes in de hitte ergens in het midden, dat is goed uit te houden maar je kunt ook dicht bij de plek gaan zitten waar de hele stoom naar binnen komt. Die is vrijwel even heet als de stoom iets verderop maar het stroomt tegen je op en langs je heen, dat voelt veel heterder aan. Of je staat in het midden van die ruimte en gaat ineens bewegen, met je armen molenwieken en diep inademen, dan lijkt het ook ineens heter en ben je eerder gaar.
Koffiebonen zijn net mensen.
Stel je voor dat je in een stoomsauna zit, heel stilletjes in de hitte ergens in het midden, dat is goed uit te houden maar je kunt ook dicht bij de plek gaan zitten waar de hele stoom naar binnen komt. Die is vrijwel even heet als de stoom iets verderop maar het stroomt tegen je op en langs je heen, dat voelt veel heterder aan. Of je staat in het midden van die ruimte en gaat ineens bewegen, met je armen molenwieken en diep inademen, dan lijkt het ook ineens heter en ben je eerder gaar.
Koffiebonen zijn net mensen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Gothot La Coronita
Berichtdoor bobbee » di 14 feb 2017, 15:13
Ah zo!
Heterder? ik trap er niet in!
Heterder? ik trap er niet in!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Gothot La Coronita
Berichtdoor R&B » vr 17 feb 2017, 22:35
Ghe!
Lijkt wel een popcornpopper XXL!
Lijkt wel een popcornpopper XXL!
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign