Hier idem dito, werkt heel prettig om mes even aan te scherpen.Ik heb een kleintje van ze, gebruik ik vaak
Gekocht na een tip van jou denk ik.
Man en mes
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Man en mes
Berichtdoor Dirk Jan » ma 27 mei 2024, 12:56
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Man en mes
Berichtdoor bobbee » di 28 mei 2024, 00:13
Soort van aanzetstaal maar dan anders. Je veegt de snede weer recht ermee.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Man en mes
Berichtdoor Dirk Jan » di 28 mei 2024, 08:41
yep, maar dan een heel erg goed aanzetstaal. Ik krijg er een bijna bot mes toch weer scherp mee.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Man en mes
Berichtdoor bobbee » di 28 mei 2024, 11:34
Hmm ja ok, dat lukt ook wel met een aanzetstaal eerlijk gezegd.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Man en mes
Berichtdoor Ben70 » di 28 mei 2024, 12:16
Aanzetstaal is bedoeld om de messen te onderhouden, in de Horeca worden desondanks de koksmessen veelal elke maand geslepen door een bedrijf
Rocket Appartamento Compak E8
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder
Re: Man en mes
Berichtdoor fransg » di 28 mei 2024, 12:19
Bij ons thuis dus eens in de paar jaar laten slijpen?
Ik heb wel slijp dingen maar kom er nooit toe
Ik heb wel slijp dingen maar kom er nooit toe
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Man en mes
Berichtdoor bobbee » di 28 mei 2024, 14:04
Tsja, gebruiken en regels zoals ooit vastgesteld. Ik trek graag mijn eigen plan uit eigen ervaring. Mijn mes wordt goed scherp van het aanzetstaal en hoef ik niet veel te slijpen, eigenijk niet. Doe het voor en tussen iedere handeling als ik merk dat mes niet lekker "glijd" en ligt altijd binnen handbereik. Mise en place.Aanzetstaal is bedoeld om de messen te onderhouden, in de Horeca worden desondanks de koksmessen veelal elke maand geslepen door een bedrijf
Ook zie ik vaak mensen een aanzetstaal gebruiken op een manier dat je eigenijk wilt helpen en uitleggen hoe het moet maar dat doe ik niet. Veel mensen willen geen ongevraagd advies. Allemaal goed!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Man en mes
Berichtdoor Ben70 » di 28 mei 2024, 19:11
Mensen die dagelijks hun messen veelvuldig gebruiken ,denk aan de Horeca die beroepen er zich op dat ondanks het gebruik van een aanzetstaal de messen door het gebruik, ten hoogte van het snijvlak het mes steeds dikker word, door het slijten komt het snijvlak steeds dichter naar de rug van het mes toe, de rug van een bladstalen is ongeveer 1,7 mm een gesmeed mes ligt tussen de 2 en 3mm, als je het mes nooit laat slijpen dan word het steeds moeilijker om met een aanzetstaal het mes scherp te krijgen, tijdens het slijpen word niet alleen het snijvlak geslepen maar ook het lemmert van het mes word weer wat dunner gemaakt, zodat je met een aanzet staal moeiteloos de boel weer scherp krijgt
Rocket Appartamento Compak E8
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder
Lelit Bianca , KitchenAid - Siphon Coffee Brewer/kitchenaid grinder
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
![FREKKO](https://www.koffiepraat.nl/sponsor/FREKKO.jpeg)
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign