Je kan er ook groente mee klaar maken hoor, bijvoorbeeld Sous vide brussels sprouts http://recipes.anovaculinary.com/recipe ... fuku-styleEen paar keer mee gespeeld, maar gezien we nauwelijks vlees eten komt het er eigenlijk nooit van.
Sous vide koken wie o wie
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor mutsje » do 13 okt 2016, 11:11
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor R&B » do 13 okt 2016, 17:31
M'n spruitjes kook ik graag gaar! Lekker bitter!
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Kabouter » do 13 okt 2016, 17:48
Heston Blumenthal raadt aan om ze te pellen (alle blaadjes dus los), en dan kort garen (blancheren / bakken / ..). De typische onprettige spruitjes danwel koolsmaak komt bij overgaring en als je ze als geheel gaart dan is het buitenste te ver als het binnenste klaar is. Ben benieuwd met de sous vide!
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Nomad » do 13 okt 2016, 23:10
UiteraardZelfde Nomad als op GOT?Hier ook sous-vide fanaten. Heb zelfs 2 sous-vides machines, waaronder inderdaad de Anova. Die, as we speak, 5,2 kilo spare-ribs aan het bereiden is...voorbereiding voor de bbq van vrijdag (gaan 48 uren in een badje zwemmen met 61 graden). Thuis aan het verbouwen en vrijdag de bouwvakkers een goede bbq belooft
-Conscience keeps more people awake than coffee-
Hario V60 - Bianca V2 - Niche Zero - Eureka Mignon Specialita - Fellow Ode
Hario V60 - Bianca V2 - Niche Zero - Eureka Mignon Specialita - Fellow Ode
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Mad Wally » vr 14 okt 2016, 08:51
Kook ook graag sous vide, maar geen groenten en al helemaal geen spruitjes. Niet dat ik niet van spruitjes houd, maar dan wel geroerbakt met bijvoorbeeld uitjes en spekjes.Heston Blumenthal raadt aan om ze te pellen (alle blaadjes dus los), en dan kort garen (blancheren / bakken / ..). De typische onprettige spruitjes danwel koolsmaak komt bij overgaring en als je ze als geheel gaart dan is het buitenste te ver als het binnenste klaar is. Ben benieuwd met de sous vide!
Het probleem met sous vide garen van groenten is dat je daar hoge temperaturen voor nodig hebt, meestel 80+ graden en de gebruikelijke vacumeerapparaten en zakken voor thuis zijn niet zo geschikt voor deze hogere temperaturen.
Er zijn twee groentes die ik desondanks nog wel wil proberen en dat zijn asperges en wortels, beide bereid met een klontje boter en wat kruiden.
Incompetence: When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts, there's no end to what you can't do
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Mad Wally » vr 14 okt 2016, 10:32
Dat klopt, echter ik heb slechte ervaringen met het sealen van deze kookzakken. Het beste resultaat krijg je als je deze sealt met een professionele machine met instelbare sealtijd maar die hebben een heel ander prijskaartje. Trouwens de kookzakken uit de link hebben geen microstructuur en zijn daarom alleen geschikt voor de nog veel duurdere kamervacumeerapparaten.Ik zie het verband niet tussen de hoge temperaturen en vacumeerapparaten.Het probleem met sous vide garen van groenten is dat je daar hoge temperaturen voor nodig hebt, meestel 80+ graden en de gebruikelijke vacumeerapparaten en zakken voor thuis zijn niet zo geschikt voor deze hogere temperaturen.
De meeste zakken zijn geschikt tot 85 graden. Maar voor hogere temperaturen zijn er de zogenaamde vacuum kookzakken. Deze kunnen temperaturen aan tot 115 graden.
Bv deze http://www.libreverpakking.nl/epages/61 ... er%20ds%22
Incompetence: When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts, there's no end to what you can't do
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor R&B » vr 14 okt 2016, 11:33
Ik heb een vacumeer van Allpax, vacumeert én sealt super. Mooie brede sealnaad.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Mad Wally » vr 14 okt 2016, 13:00
De Allpax P 250 stond (staat) hoog op mijn verlanglijstje. De enige machine onder de 200 euro waarbij de lastijd in 10 stappen in te stellen is. De eerstvolgende zit al snel boven 300 euro.Ik heb een vacumeer van Allpax, vacumeert én sealt super. Mooie brede sealnaad.
Incompetence: When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts, there's no end to what you can't do
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor mutsje » vr 14 okt 2016, 16:38
Mijn vacumeer apparaat is ook een Allpax, mijn sous vide stick is van anova en me waterbak komt bij de action vandaan hehehe. Ik ga over tijdje gewoon een rol kopen en knip het dan netjes af als ik grote stukken vlees vacuüm wil trekken.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Sous vide koken wie o wie
Berichtdoor Jochen_P » zo 26 nov 2017, 17:50
Ik heb sinds vorige week ook een Anova gekocht. Was aantrekkelijk geprijsd (129€ voor de wifi-variant) dus eindelijk de knoop doorgehakt!
Nog geen tijd gehad om hem te testen jammer genoeg. Het is ook compleet nieuw voor, beetje spontane aankoop geweest .
Heeft ook even geduurd eer ik hem kon koppelen aan de wifi thuis maar door de uitstekende support toch gelukt. Ik heb ook nog geen vacumeermachine maar ik vrees dat dat niet meer zo heel lang gaat duren . De Allpax P250 ziet er zeer aanlokkelijk uit
Voorlopig zal het nog met Toppits diepvrieszakjes zijn dus...
Volgend weekend eens een varkenshaasje klaarmaken denk ik!
Nog mensen hier die er actief mee bezig zijn?
Nog geen tijd gehad om hem te testen jammer genoeg. Het is ook compleet nieuw voor, beetje spontane aankoop geweest .
Heeft ook even geduurd eer ik hem kon koppelen aan de wifi thuis maar door de uitstekende support toch gelukt. Ik heb ook nog geen vacumeermachine maar ik vrees dat dat niet meer zo heel lang gaat duren . De Allpax P250 ziet er zeer aanlokkelijk uit
Voorlopig zal het nog met Toppits diepvrieszakjes zijn dus...
Volgend weekend eens een varkenshaasje klaarmaken denk ik!
Nog mensen hier die er actief mee bezig zijn?
_____________________________________________________________________________________________
Lelit PL41EM
Eureka Olympus Hi-speed
Lelit PL41EM
Eureka Olympus Hi-speed
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign